Много важно за лицето! Не трябва да допускате тези грешки!
За красотата

Много важно за лицето! Не трябва да допускате тези грешки!

Грижата за лицето е най-важна от всички грижи за кожата. Затова научете кои са най-честите грешки и как да ги избегнете, ако искате да имате наистина бляскава и здрава кожа.

Купили сте прекрасен крем и вече предвкусвате чудесата върху лицето си. Но се случва точно обратното. Вместо да ви разкраси, кремът се оказва неподходящ за вашата кожа. Това всъщност е една от най-честите грешки, които правят доста жени. Радостното е, че има как да подходим правилно с малки промени в грижата за лицето.

Грижа за кожата на лицето
Грижа за кожата на лицето

Грешка 1. Измиване сутрин с вода

Това определено не е достатъчно. И по време на сън лицето се замърсява.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Нечистотиите имат нужда от отстраняване с продукт, подходящ за съответния тип кожа.

Грешка 2. Неправилни движения

Посоката на движенията може да доведе до смъкване на контура, далеч преди това да се случи поради напредване на възрастта.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Независимо дали измивате лицето с вода, сваляте грима с лосион, нанасяте крем, маска или фон дьо тен, движенията трябва да бъдат винаги от центъра към периферията и от долу нагоре.

Грешка 3. Шията и деколтето – на втори план

Много жени забравят за кожата в тези две области. А истината е, че възрастта започва да личи първо там.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Не пренебрегвайте шията и деколтето и задължително се погрижете и за тях. Кожата там има нужда от специален крем, който да хидратира, подхрани и предотврати състаряването.

Грешка 4. Изсушаващ крем за мазна кожа

Мазната кожа се познава по разширените пори, наличието на акне и неприятната лъскавина. Това се дължи най-вече на увеличеното производство на себум, а не на на­личието на твърде много влага.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Кремът за лице не трябва да изсушава, а да абсорбира излишния себум и в същото време да намали възпалението и успокои кожата.

Грешка 5. „Лек“ крем  зa суха кожа

Кремът за този тип кожа трябва да поддържа хидратацията и предпазва кожата от дехидратиране. Това обаче не е достатъчно.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Кожата има нужда и от подхранване, така че кремът трябва да бъде и достатъчно богат, за да предотврати появата на бръчки.

Грешка 6. Нощен крем непосредствено преди лягане

Ако го поставяте тогава, той ще се изтрие във възглавницата, вместо да попие в кожата.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Между слагането на крема на лицето и лягането трябва да има минимум 30 минути време. Така че предвидете малко повече минути толеранс преди сън за грижа за кожата.

Грешка 7. Много, много крем

Независимо от типа кожа, независимо от областта, където се нанася, голямото количество крем няма да окаже очаквания зашеметяващ ефект. По-скоро може да запуши порите и да доведе до появата на акне.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Кожата се нуждае от точно определено количество и нито грам повече. Ако случайно нанесете повече, попийте излишното количество, пише Журнал за жената.

Грешка 8. Твърде често ексфолиране

Прекаляването с ексфолиращи продукти няма да направи кожата по-чиста, по-бляскава и по-фина. Имайте предвид, че най-горният й слой е изключително уязвим както към замърсявания и агресивни външни фактори, така и към този тип почистване.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. Дори почистването на мъртвите клетки трябва да бъде в разумни количества. Правилно е да използвате ексфолианти веднъж седмично или на 10 дни, в зависимост от вида на кожата.

Грешка 9. Околоочен крем само под очите

С поставяне на крема в този ограничен участък няма как да постигнете желания ефект.

ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД. За да бъде постигната максимална хидратация и/или подхранване, то околоочният крем трябва да се нанесе както под очите, така и встрани и в зоната под веждите.

 

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар