Как лекуват лечителите екстрасенси?
Здраве

Как лекуват лечителите екстрасенси?

Смята се, че духовното или изцеляването от екстрасенси (лечителството) прехвърля целителна енергия чрез поставянето на ръцете върху тялото. Християните казват, че то работи чрез Господ, или “Христовата енергия”. А спиритистите твърдят, че духовете на лекари целят чрез тях. Някои лечители казват, че им помагат ангели. Мнозина описват себе си като канализиращи “космическа” или „универсална енергия”, “светлина” или “биоенергия”. Хората могат да преживяват тази енергия като горещи или хладни вълни, облекчаващи болката и подпомагащи релаксацията. Някои лечители екстрасенси докосват пациентите си, други работят само в енергийното поле. Едни комбинират лечителството с масажа, други използват кристали, цветове и звук.

Екстрасензорното изцеляване
Лечител екстрасенс

Незабавните “чудодейни” изцелявания са редки, но повечето хора имат известно подобрение. От облекчаване на стреса, депресията и болката до подобряване на хронични оплаквания. Лечението може да включва изследване на фундаментални емоционални проблеми.

Днес лечителите екстрасенси са насърчавани да се обучават в консултативни техники и някои от тях са даже квалифицирани психотерапевти. За да има дълготраен ефект, са необходими редовни сеанси, продължаващи няколко седмици или месеци.

Независимо от публикацията на американския изследовател д-р Дан Берън на повече от 155 контролирани изследвания, показващи, че лечителството е ефективно, много лекари и учени все още са скептични и отхвърлят всякакво въздействие. Въпреки това кърмачетата и животните, изглежда, реагират изключително добре и всички прецизно контролирани експерименти показват определено въздействие върху живи организми като растения и покълване на семена, кръвни проби и ракови клетки. Експериментите са показали също, че лечителството от разстояние под формата на молитва или мисъл, изпратена на друг човек, има сходни измерими ефекти.

В много щати, а също и в части от Германия е наказвано със затвор закононарушението да се практикува лечителство чрез използване на “екстрасензорни сили”. Докато във Великобритания лечителството е не само законно, но и широко разпространено и добре организирано. Някои британски лекари дори имат лечители в клиниките си. А от 70-те години на членовете на Националната федерация на духовните лечители във Великобритания е позволено да посещават пациенти в 1500 болници. Те провеждат тренингови курсове, подчиняват се на кодекс на поведение и предлагат лечителство като допълнение на традиционните медицински грижи за здравето.

СЪВЕТ: Когато търсите лечител, избягвайте тези, които искат предварително да се ангажирате със значителни финансови средства. А също и такива, които настояват да изоставите назначените ви от лекар медикаменти или религиозните си убеждения.

По закон на лечителите не се позволява да посещават раждащи жени и десет дена след раждането. Не могат да лекуват малолетни, освен ако родителите или настойниците на детето не са потърсили медицинска помощ и не са дали разрешение лечителят да осигури изцеление. С изключение на тези случаи лечителството е абсолютно безопасно за всеки.

Екстрасензорното изцеляване е безвредно
Екстрасензорното изцеляване е безвредно

КАКВО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА екстрасензорното изцеляване или така нареченото лечителство?

Успехът на изцеляването често зависи от взаимоотношението между страдащия и лечителя. Лечителството може да помогне при всеки проблем – умствен, физически или емоционален. То, изглежда, е особено ефективно при мускулно-скелетни проблеми. Хронични и потенциално фатални заболявания са били облекчавани чрез лечителство.

ТЕРАПЕВТИЧНО ДОКОСВАНЕ

Терапевтичното докосване, или ТД, е метод за директно изцеляване с ръце, който е преподаван на хиляди медицински сестри и медицински кадри в САЩ и в 38 други страни. Разработен е през 70-те години от американската професорка по медицинско обгрижване Долорес Крийгер, след като тя наблюдава работата на унгарския лечител Оскар Естабани и учи при лечителката Дора Кунц. Методът става популярен в САЩ като начин да се заобиколят строгите закони срещу лечителството, приети в много от щатите. Проверките са показали, че медицинските сестри, обучени в ТД, способстват за значителното подобрение на физическото и емоционалното състояние на пациентите си.

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар