Представяне на стихосбирката от Павел Матеев „Облачна душа“
Култура, творчество Любопитно и забавно Стил в живота

Представяне на стихосбирката от Павел Матеев „Облачна душа“

Стихосбирката „Облачна душа“ от Павел Матеев

Човек става по-мъдър с напредването на годините. Животът ни поднася много изненади особено що се касае за чувствата и надеждите ни. И въпреки това ние продължаваме да се надяваме, да очакваме от живота още хубави неща. Такива чувства ме вълнуват, като чета стиховете на Павел Матеев в тази книга. Това са съвсем ранните му произведения, в които личи, че не е достигнал никакви висини като автор.

Облачна душа

„Облачна душа“ събира стихове от преди 20 години, но талантът на поета може да види всеки, който не е предубеден.

Поезията за любов, според мен, най-много разголва същността на поета. И това съвсем ясно личи в тази първа стихосбирка на младия поет.

Стихосбирката
Стихосбирката

един миг - павел матеев

Проникновени чувства, предадени по великолепен начин…

болка от любов - павел матеев

Просто от любов боли – това е най-ценната житейска истина, която научава всеки човек! За съжаление, любовта предизвиква повече болка, отколкото щастие, когато не е споделена.

когато те намеря - павел матеев

А тук личи съкровената човешка мечка за вечната любов и съмнението, че тя може да съществува, завършвайки с въпроса – НАЛИ?

Първо поетът е ВЛЮБЕН, след това САМОТЕН и накрая ОБИЧАН! Това е градацията на любовните копнежи и изпепеляващата страст, които бликат от стиховете на Павел Матеев. Всичко е казал в стихотворението „Облачна душа“.

Стихосбирката
Стихосбирката

облачна душа - павел матеев

Който прочете стиховете му ще намери и любов, и нежност, и болка, и безсилие, и смирение. В тези стихове прозират чувства, които са породени от дълбоки преживявания и въздействат дълбоко като нож в сърцето. Така поетът влиза в умовете и душите ни, за да ни покаже своите мисли и терзания. Така успяваме да се докоснем до тази любов, която всеки копнее – съвършената, прекрасната…

моя - павел матеев

Четеш, четеш и искаш още чувства и пак любов и отново същото…

недоразумение - павел матеев

Толкова силно описана раздяла, че чак ти става страшно…

Павел е роден поет. Той пише без правила и закони, изливайки на листа само чувства. Те се долавят с душата и сърцето и правят човеците по-добри…Дано всички, които четат тези стихове, се докоснат до неговия талант.

Пожелавам му още много хубави моменти, от които да излее чувствата си върху листа и все така да не се подчинява на неписани аксиоми.

Ако искате да се запознаете с творчеството на Павел Матеев, можете да посетите неговия сайт: http://www.pavelmateev.com/

„Облачна душа“ на Павел Матеев можете да откриете в книжарници Хеликон или да поръчате онлайн от следните линкове:

Издателство Фабер

Книжарница Хеликон

Книжарница BOOKS.BG

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар