Хитринки в кулинарията, които знаят само най-опитните домакини!
Готварство

Хитринки в кулинарията, които знаят само най-опитните домакини!

Кулинарията не е детска игра, както са забелязали повечето хора, занимаващи се с нея. Това не е просто да сготвиш една манджа или да забъркаш десерт по някоя рецепта. Изискват се умения, познания, а и доста усет, който при повечето добри домакини, идва отвътре.

Затова ви предлагаме да научите няколко хитринки, които ще ви помогнат в кухнята!

Изгорял кекс
Изгорял кекс – класика в кулинарията!
Спасете прегорелия кекс

Гостите ви до 20 минути ще се появят на вратата, а вие, в бързането и паниката по подготовката, сте препекли кекса. Няма нищо страшно – има лесно решение на този проблем: нужно ви е ренде, като в случая най-добра работа ще ви свърши онази бодлива част, предназначена за стъргане на лимонова кора. Поставете кекса върху дървена дъска и внимателно минете цялата загоряла част с рендето – докато падне черният слой. Така сладкишът ви е спасен и няма нужда да се захващате с нови печива в последния момент. Ако има нужда от украсяване, поръсете с пудра захар или разтопете един шоколад на водна баня и направете шоколадова заливка.

„Реанимирайте“ засъхналата горчица

Ако е позасъхнала, а ви трябва по-свежа горчица, можете да добавите към нея малко сухо бяло вино или няколко капки оцет. Така ще я освежите и спокойно можете да я използвате.

Как да туширате силната миризма при пържене на месо?

Ако все не си позволявате да запържите месо заради миризмата, която се разнася из къщата, има решение за вас: достатъчно е, заедно с парчетата месо, в тигана да поставите и 2-3 бадема с люспите. Тогава миризмата в процеса на пържене няма да бъде толкова натрапчива.

Възможно ли е сладкото да не се захаросва?

Да, абсолютно – просто още в края на варенето трябва да добавите в него малко лимонена киселина. Така то не се променя и запазва консистенцията си.

Вместо яйце

Ако сте решили да опечете вкусен сладкиш, но се оказва, че нямате яйце, можете да сложите вместо него в тестото 1/2 банан.

Вижте и тази рецепта за…

Кекс – въздушен, нежен и много вкусен!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар