Това са брилянтни съвети как да използвате солта в домакинството освен за посоляване на гозби!
Семейство, дом, празници Стил в живота

Това са брилянтни съвети как да използвате солта в домакинството освен за посоляване на гозби!

Солта има афинитет към водата, което я прави отлично средство за извличане на влагата от много храни. Освен това зрънцата й са твърди, което прави подправката годна за употреба и като абразив. Ето изпитани начина за използване на солта в домакинството.

Солта
Солта

Ако искате бързо и хубаво да разбиете яйца или сметана, добавете към тях щипка готварска сол, преди да започнете с бъркането.

Ако нямате налична морска сол, можете в краен случай да използвате и тази, с която овкусявате ястията, за разтопяване на леда по пътеката пред дома ви, на тераси и др.

Ако искате пилето или пуйката да са сочни след изпичане, натъркайте вътрешността им със сол.

Когато сотирате тиквички или патладжани, ще предпазите зеленчуците от това да станат прекалено водни, като ги поръсите със сол, преди да ги сготвите.

Ако искате да премахнете лепкави остатъци от повърхността на ютията, включете я (но без пара) и „гладете“ с нея по обикновен лист хартия, покрит с готварска сол.

За почистване на запушен канал на мивката, може да сипете в сифона разтвор от вода и сол. За всеки литър вода, добавете ч. ч. сол.

За да премахнете прах и мръсотия от листни зеленчуци като спанак или маруля, измийте ги с подсолена вода.

Солта
Солта

За да предпазите стъклата на автомобила от заледяване, разтворете в 3-4 л гореща вода 2 ч. л. сол и натрийте стъклата с тази течност. Подсушете с чиста кърпа, пише Журнал за жената.

Ако сте разсипали червено вино или сангрия върху покривка или дреха, разпънете нацапаната тъкан върху купа и покрийте петното със сол. След това внимателно сипете вряла вода отгоре.

За да не се пукат яйцата, когато ги варите, добавете към водата, в която ги приготвяте, няколко щипки сол.

За да изстудите максимално бързо бутилка с шампанско. В кошничката, в която ще охлаждате напитката, поставете първо малко лед, а отгоре наръсете няколко лъжици сол. Редувайте лед и сол до достигане на гърлото на бутилката. Допълнете съда с вода. След 10 мин шампанското ще е охладено и готово за сервиране.

Содата се използва много успешно за тези неща!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар