Дафинов лист помага при нервна възбуда, рак на гърлото, черния дроб и далака, болки в ставите и още…Вижте тези рецепти за лечение с него!
Здраве

Дафинов лист помага при нервна възбуда, рак на гърлото, черния дроб и далака, болки в ставите и още…Вижте тези рецепти за лечение с него!

Дафинов лист се използва още от древността в народната медицина. Използват се всичките му части – листа, кора, корени, плодове, костилките на плодовете. Илачите, които се приготвят от него, помагат при нервна възбуда, парези и парализи на лицевия нерв, тумори на черния дроб и далака, колики, болки в ставите. Дафинови листа също са полезни за слуховия апарат. Баня с отвара от листата е полезна при заболявания на пикочния мехур и матката.

Ето някои рецепти от народната медицина с използване на дафинов лист!

Дафинов лист
Дафинов лист

При ставни заболявания, конвулсии, парализа

Ситно нарязани лаврови листа 30 грама се изсипват в 200 г ленено или слънчогледово масло. Настояват на топло място в продължение на 10 дни или в рамките на един час на водна баня. След което изстискайте и използвайте за външно намазване на засегнатите участъци.

При спастична болка

Сушени и стрити на прах листа 5 грама се слагат в 300 мл вряла вода в термос. Оставете за 3 часа и прецедете. Тази отвара се пие на малки глътки в продължение на 12 часа. Курсът на лечение е 2 дни.

Дафинов лист - клонче
Дафинов лист – клонче

При диабет

Десет лаврови листа сложете в 3 чаши вряща вода и оставете да киснат 2-3 часа. Пие се по половин чаша 3 пъти на ден, 10 минути преди хранене.

При рак на гърлото, черния дроб и далака

Прави се настойка от 1 чаша натрошени дафинови листа в половин литър водка или силна домашна ракия. Държат се на тъмно място в продължение на 2 седмици, като от време на време се разклаща. След това се прецежда през двукатов тензух и се взема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди хранене до пълно излекуване.

Дафинов лист сушен
Дафинов лист сушен

При проблеми със ставите

Дафинов лист пет грама се слага да къкри в продължение на 5 минути в 300 мл вода. Сипва се отварата в термос за 4-5 часа. Прецедете и пийте на малки глътки за 12 часа (не всичката отвара наведнъж!). И така се прави 3 дни. След една седмица повторете лечението. През тези три дни на лечение се яде само вегетарианска храна. Това лечение на ставите се прави през първата година на всеки тримесеца, а след това – веднъж годишно.

При псориазис

Десет лаврови листа се изсипват в термос с половин литър вряла вода. Киснат 2 часа. След това се прецежда и се пие по половин чаша 3 пъти дневно 10 минути преди хранене.

При бъбречна недостатъчност

Вземете 1 чаена лъжичка сушени и натрошени листа ви сложете да се варят в 2 чаши вода на силен огън за 5 минути. Оставете да кисне два часа, прецедете и пийте по 1 супена лъжица 2 пъти на ден, 15 минути преди хранене.

Това са най-добрите билки при проблеми със стомаха!

Лечение на стомашните киселини с народни средства – най-добрите рецепти!

Знаете ли, че коренът на глухарчето всъщност убива раковите клетки?! Вижте тези рецепти за лечение!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар