Ароматерапията и билката равенсара при ревматизъм, умора, вирусни инфекции
За красотата Здраве

Ароматерапията и билката равенсара при ревматизъм, умора, вирусни инфекции

Напълно натурална и достъпна за всеки, ароматерапията лекува успешно нашите всекидневни болежки. При условие, че използваме растителните масла, които са най-подходящи за случая, и спазваме правилата за прилагането им.

Ароматерапия
Ароматерапия

Ароматните масла са активни вещества, които никога не бива да бъдат приемани небрежно. Всяко от тях е предназначено за определен тип симптоми, а спазването на дозировката е правило номер едно.

Чисти и естествени

Качественото ароматно масло е 100% чисто и натурално – това трябва да е изписано на опаковката и е гаранция, че в продукта няма добавени съставки. На етикета фигурират латинското име на растението, неговият хемотип (активната молекула) и крайният срок на годност.

Всичко е в дозата и в правилната употреба

Спазването на предписаните дозировки е абсолютно задължително, независимо дали става дума за локално, орално или дифузно приложение. За бременни и кърмещи жени, за малки деца и хора с чернодробни и бъбречни заболявания ароматните масла не са подходящи. Никога не подменяйте маслата едно с друго, защото всяко от тях, дори да са от едно ботаническо семейство, има свои собствени свойства. Измивайте добре ръцете си, след като са били в контакт с маслото. Ако частички попаднат в очите ви, бързо ги почистете със зехтин.

Съхранявайте ароматните масла на тъмно и хладно място.

Равенсара
Равенсара

Равенсара и нейното масло – рецепти

Тя мирише на камфор, но не съдържа това вещество. Родината й е Мадагаскар. Използва се най-вече при ревматизъм, умора, вирусни инфекции

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО

Ароматното масло от равенсара е с най-силен антивирусен ефект сред всички есенциални масла. Това го прави идеално средство при грипни епидемии, дори за децата. Освен това създава комфорт за мускулите, освобождава тялото от физическа и психическа умора.

ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Против грип

  • 3 капки ароматно масло от равенсара се втриват в гръдната кост, вътрешната страна на китките, горната част на гърба и в сгъвката на лактите 4 пъти дневно.
  • 1 капка ароматно масло от равенсара се капва на неутрално хапче, взима се 6 пъти през първия ден и после по 4 пъти дневно в продължение на 5 дни.

Срещу херпес на устата

1 капка директно върху херпеса 6-7 пъти дневно.

За силен имунитет

3 капки се втриват в гръдната кост, вътрешната страна на китките, сгъвката на лактите и свода на ходилата по 3 пъти дневно.

АРОМАТНИ КОМБИНАЦИИ

При гастроентерит

1 капка ароматно масло от равенсара върху неутрално хапче 5-6 пъти дневно в съчетание с 1 капка масло от естрагон, пише Здравен журнал.

Срещу възпалена кожа

2 капки масло от равен­сара, 2 капки масло от чаено дърво и 2 капки масло от лимонов евкалипт се смесват и нанасят по засегнатите места 6-7 пъти дневно до пълно зарастване на кожата

За чист въздух в стаята на болния

10 капки масло от равенсара се смесват с 5 капки масло от сибирска ела. Сместа се поставя в дифузер и се използва по 15 минути дневно.

Прочетете и другите рецепти за лечение с още масла, като последвате линковете по-долу:

 Маслото от чаеното дърво използвайте при ангина, кожни гъбички и въшки! Вижте рецепти за лечение с масло от него!

Ароматното масло от пиперлива мента е полезно при стомашни неразположения, гадене и болки в корема

Мащерката и нейното ароматно масло помагат при инфекции на уши, нос и гърло! Вижте рецептите за лечение!

Лавандулата помага за постигане на баланс в нервната система и против безпокойство

Ароматното масло от евкалипт има антивирусен, откашлящ и имуностимулиращ ефект

Ароматерапията и билката равенсара при ревматизъм, умора, вирусни инфекции

Маслото от гаултерия облекчава болки в гърба, навехнати крайници и още…Прочетете рецепти за лечение с него!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар