Как да сгънем салфетките красиво за празничната трапеза!
Семейство, дом, празници Стил в живота

Как да сгънем салфетките красиво за празничната трапеза!

Салфетките красиво можете да сгънете по много начини, но ние ви предлагаме да опитате тези модели! Защото мислим, че е много хубаво, когато за празника всичко е наред!

В скъпите ресторанти процедурата на сгъване на салфетки изглежда истинско изкуство! Масите са украсени с фантазия от хартия и платно. Можете да видите истински „скулптури“! Пищни феерии от хартиени салфетки, елегантни цветя от платнени салфетки, различни „звезди“ „лебеди“ и какво ли още не! И това е така, защото да имате едно незабравимо преживяване, не е достатъчно само добре съставеното меню. Не по-малко важно е как ще изглежда празничната маса.

Повечето от начините за сгъване на салфетки, независими дали от хартия или плат, се оказват съвсем прости. Изпълнявайки нашия девиз да ви бъдем полезни, днес ще ви запознаем с най-красивите начини за сгъване на салфетки за украса на масата.

Разгледайте снимките, на които са дадени как се сгъват салфетките поетапно.

Сгънати салфетки красиво – модел 1

За този модел сгънете четирите краища на квадратна салфетка към средата. След това обърнете и пак сгънете по същия начин. Последно изтеглете долния край под всеки ъгъл, за да се получи окончателната форма.

Модел 2
Модел 3

Сгънете салфетката по диагонал, след което приберете двата края на триъгълника към върха, като оставите разстояние между тях. Сгънете долната част като прехлупите с върха (етап 4). Накрая свийте лявата и дясната част, прехлупете отзад и получавате красиво сгъната салфетка!

Модел 4
Модел 5
Модел 6
Модел 7 – елха

Подходяща за коледна трапеза. Сгънете на четири салфетката, разделете краищата на разстояние и обърнете. Свийте отстрани и подпъхнете всеки ъгъл под горната част.

Модел 8 е като модел 1
Модел 9
Модел 10

Тази роза се прави от две салфетки – една зелена и една розова или червена. Сгънете зелената салфетка, така че да получите фигурата, показана на снимката и я пъхнете в чаша. Отгоре поставете навитата на руло роза.

Сгънати красиво салфетки

Салфетките красиво сгънати поставете върху празните чинии преди сервиране. Украсете допълнително с цветенца или фигурки на Дядо Коледа, според празника, за който сте се приготвили.

Прочетете още съвети за празничната трапеза!

Очаквате гости за празниците и искате всичко да изглежда перфектно?

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар