Предлагаме ви да изберете подходящите цветове за вашия дом според фън шуй!
Любопитно и забавно Семейство, дом, празници

Предлагаме ви да изберете подходящите цветове за вашия дом според фън шуй!

Всички цветове са или ин, или ян във фън шуй. Ние сме най-щастливи, когато постигнем равновесие между ин и ян в нашия дом. Червеното, оранжевото, жълтото и черното са ян. Зеленото, синьото и бялото са ин.

Фън шуй за цветовете в дома

Пурпурното може да бъде или ин, или ян, в зависимост от това колко червено и колко синьо участват в него. Ако червеното е повече от синьото, то е ян. И обратно, ако синьото е повече от червеното, то е ин. Ин и ян цветовете могат да бъдат използвани заедно, за да се създаде равновесие и в идеалния“ случай ин и ян цветовете трябва да притежават равна сила.

Черното и бялото са двата най-чувствителни цвята във фън шуй. Традиционно черното не трябва да бъде използвано за боядисване на градински врати и врати на къщата, за стени, обърнати на изток или на запад. Счита се, че обитателите ще бъдат сполетяни от лош късмет, ако този закон бъде нарушен. Черното и бялото трябва винаги да бъдат използвани много внимателно.

Цветовете стимулират и енергетизират ци. Светлите цветове привличат ци и правят боядисаната с тях част от къщата по-стимулираща. Най-благоприятно е червеното, тъй като то винаги се е считало за цвета на добрия късмет и на богатството.

Избягвайте да използвате прекалено много някой цвят. Ако подът, стените и таванът са боядисани в един и същи цвят, резултатът може да доведе до създаване на ограничения и в крайна сметка – да бъде потискащ.

Цветовете енергетизират дома ви

Цветовете енергетизират. Експериментирайте с въодушевяващи и разнообразни цветове, такива като червеното, жълтото, пурпурното, в тези части на къщата, които се използват за провеждане на разговори. Стимулиращите цветове подпомагат поддържането на разговора.

Като експериментирате с интензивността, чистотата и яркостта на различните цветове, можете да направите така, че всяка стая напълно да отговаря на предназначението си.

Творческото използване на осветлението ще ви помогне да извлечете максималното от подбраните от вас цветови комбинации. Опитайте смесица от силно и меко осветление във всяка от стаите си и обърнете внимание на ефекта, който те имат върху вас и върху вашите гости.

Както знаете според фън шуй всички ние принадлежим към един от петте елемента и определянето е според годината на раждане.

Разположение на дома според фън шуй

Ако годината на раждане завършва на:

0 – 1 – Метал

2 – 3 – Вода

4 – 5 – Дърво

6 – 7 – Огън

8 – 9 – Земя

Огнените хора: Дървото се свързва добре с огъня. Следователно зеленото е един добър цвят за вас. Водата обаче унищожава огъня. Това означава, че вие трябва да избягвате черното и синьото. Земята поглъща огъня. Избягвайте кафявото и жълтото.

Земните хора: Огънят се свързва добре със земята. Следователно червеното е един добър цвят за вас. Дървото обаче унищожава земята.

Това означава, че трябва да избягвате зеленото. Металът поглъща земята. Избягвайте бялото и златистото.

Металните хора: Земята се съотнася добре с метала. Следователно бежовото, оранжевото и кафявото са благоприятни цветове за вас. Огъ­нят обаче унищожава метала. Това означава, че трябва да избягвате червеното. Водата поглъща метала. Избягвайте черното и синьото.

Водните хора: Металът се съотнася добре с водата. Следователно черното и синьото са благоприятни цветове за вас. Земята обаче унищожава водата. Това означава, че трябва да избягвате оранжевото и кафявото. Дървото поглъща водата. Избягвайте зеленото.

Дървените хора: Водата се свързва добре с дървото. Следователно черното и синьото са благоприятни за вас цветове. Металът унищожава дървото. Това означава, че трябва да избягвате бялото и златистото. Огънят поглъща дървото. Избягвайте червеното.

Източник: Фън шуй за дома от Ричард Уебстър

Ако следвате тези фън шуй съвети, ще имате хармония в дома си


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

3 Comments

 1. Читателите няма как да разберат, че Уебстър не е от най-достоверните автори. Той дори не знае колко и какви триграми има на корейското знаме. Аз не „пътешествам“ по всички сайтове с цел да пиша отрицателни коментари. Получавам известие за всеки качен в нета материал и обикновено се оказва, че над 80% в него е безсмислен пълнеж. Срещу това реагирам.
  В сегашния материал на Уебстър има принципна груба грешка – елементите се определят по китайския календар, с който работи астрологията, но той дава съвети по Фън Шуй. Схемата със знака Ин-Ян не е от него – знакът е обърнат на 180 градуса и цветовете са 12, докато Фън Шуй работи с пет цвята.
  Предлагам на МАРИЯ ПЕТРОВА да ми праща за преглед материалите за Фън Шуй и китайска астрология Ба Дзъ, които се кани да публикува. Няма да искам хонорар – по-важно е до читателите да достига качествена информация.

  Reply
  1. Author

   Г-н Пиронков, моята цел е да ангажирам вниманието на читателите с темата, а не да давам пълна и изчерпателна информация. Въобще нямам намерение да изяснявам кой е прав – вие или Уебстър. Благодаря за отделеното време. Наличието на този коментар по темата ще накара хората, които искат по-точна информация да намерят вашия сайт и вашите публикации. Хубав ден!

   Reply

Изпратете коментар