Рецепти от народната медицина при висока температура
Здраве

Рецепти от народната медицина при висока температура

С висока температура обикновено започват вирусните инфекции или както ние си ги наричаме – настинки. Както вече всички разбрахме, те не се лекуват с антибиотици. Изисква се почивка на легло, билкови чайове, зеленчукови бульони и витамин С. Тук ви предлагаме няколко вида билкови чайове, които освен че подсилват организма ви, имат свойството естествено да намаляват температурата.

При температура – студен компрес на челото

При температура 38,5 и повече трябва да направите охлаждащ компрес. Намокрете кърпа с хладка вода и я сложете на челото и слепоочията. Друга кърпа сложете на китките и дланите. Мокрете кърпите през 3 минути и правете компресите поне половин час, или докато усетите, че температурата спада.

Една изпитана рецепта, която помага винаги, е отварата от мента и цвят от бъз. Вземете 4 супени лъжици сушени листа от мента и цвят от бъз. Сложете ги в 400 мл вряща вода и захлупете. Нека кисне 15 минути, след което прецедете. Изпийте билковия чай на малки глътки, легнете и се завийте с лека завивка. В стаята не трябва да е много горещо, нито студено – нормалната температура е от 19 до 21 градуса. За деца до 10 години в 400 мл вряла вода сложете 2 супени лъжици от билките.

Ефектът от спадането на температурата е да започнете да се потите. Това обикновено лесно се постига със следната отвара: 2 супени лъжици сушена билка градински чай се запарват в 400 мл вряла вода. Оставя се да кисне 5 минути и се добавят 2 смачкани скилидки чесън и сокът от половин лимон. Сложете и една супена лъжица мед за подслаждане. Пийте по 100 мл от този илач през половин час или докато спадне температурата. През това време обилно ще се потите.

Чай при висока температура

Отлично средство при настинки и температура е липовият чай. Него приготвяте като в 200 мл вряла вода слагате една щипка (с петте пръста щипвате) от липовия цвят. Захлупвате, чакате 10 минути, прецеждате и пиете. Може да сложите малко мед, ако искате.

Също много ефикасни са чайовете от лайка, джинджифил и комбинациите с тях.

Задължително започнете да пиете по 1000 мг на ден витамин С, разпределен на 3 или 4 приема през първите 3 дни. Витамин С е много мощен антиоксидант и имуностимулатор. Други мерки не са необходими, особено при децата. Само ако детето има много изтощен организъм можете да си позволите детски имуностимулатори. С тях трябва много да се внимава, за да не привиква организмът. В противен случай могат да настъпят усложнения в имунната система на детето дори на по-късен етап от живота му.

Вижте още рецепти за лечение от нашия сайт!

Маслото от чаеното дърво използвайте при ангина, кожни гъбички и въшки! Вижте рецепти за лечение с масло от него!

Мащерката и нейното ароматно масло помагат при инфекции на уши, нос и гърло! Вижте рецептите за лечение!

Това са 10 от най-ефективните бабини илачи за лечение на кашлица!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар