Дори да имате караница с любимия, не му казвайте тези неща! Защото ядът ще ви мине и после ще съжалявате!
Взаимоотношения

Дори да имате караница с любимия, не му казвайте тези неща! Защото ядът ще ви мине и после ще съжалявате!

Каквато и караница да имате и колкото и да сте сърдити на своя любим, съпруг или приятел, има изрази, които в никакъв случай не бива да употребявате!

Караница

Дори и в най-сплотените семейства се случват скандали. Според психолози тези спорове са полезни, защото заздравяват връзката, правят я по-интересна и пикантна, и не на последно място – спомагат за преодоляване на рутината. Важното е на финала мъжът и жената да намерят решение на проблема, може би да направят известни компромиси и най-вече – да заспят сдобрени и прегърнати. Има обаче граници, които в никакъв случай не бива да се прекрачват по време на семейните (или приятелски) скандали. И изрази, които за нищо на света не бива да казвате на вашия любим, колкото и да сте му сърдити за стореното/изреченото.

Нищо не разбираш!

Никой не обича да бъде критикуван. Или да се проявява съмнение относно качествата и възможностите му. Когато тези думи бъдат изречени от човека, който ви се е заклел в любов и вечна вярност, съгласете се, че си става направо обидно. Основното във всяка връзка е уважение, твърдят психолозите. Това не означава да се съгласявате с всичко казано от партньора, но е важно да опонирате разумно, аргументирано и без лични нападки и обиди.

Проклет да е денят, в който те срещнах!

В момента, в който изречете това. вие автоматично посипвате сол в раната и разногласията вместо да се изгладят, завиват в още no-глуха линия. Психолозите разшифроват този израз така: денят, в който вие го срещате, е всъщност първоизточникът на всички грехове и в него е събрана цялата натрупана болка и отчаяние. Това е съдбовен ден, който ако не се беше случил, сега вероятно щяхте да сте no-щастлива. Дали е така, е друг въпрос. Но в неговите очи това изречение се тълкува точно по този начин.

Нали ти казвах…

Всеки би се изнервил при подобно обвинение, съгласете се. Нищо не отприщва всенародното недоволство така, както въпросното натякващо изречение. В него се крият едновременно самодоволство, превъзходство, унищожителна критика и ниска оценка.

И когато това се повтори повече от един път, то става не просто дразнещо, а дори пагубно за добрите взаимоотношения.

Караница

Събирай си багажа и се връщай при майка си!

Рано или късно се стига до включването на неговата майка в семейния скандал. Независимо какво той говори за нейните недостатъци, неговата майка си остава лична и неприкосновена. И изобщо не опитвайте да се конкурирате с нея. Така зададено, вашето условие изобщо не му оставя място за колебание – той няма да има нищо против да се прибере при мама, която готви по-добре, угажда му, не го кара да изхвърля боклука и т. н. Така че тази класическа заплаха изобщо не действа и не води до позитивно развитие.

Толкова жертви направих за теб…

Поставянето ви в позиция на жертвата ще подейства на мьжа точно обратното.

Вместо да ви съжали или влезе в положението, той ще се настрои още по-яростно да противоречи и да прави буквално напук. Това обвинение е нож с две остриета. Може да доведе до влизането в порочен кръг, в който да се дебнете кой е по-голямата жертва.

Ти си просто един егоист!

Мъжете са си егоисти по природа и от време на време проявяват това свое качество. Така че в ситуация, когато той ви изнерви до степен на нетърпимост, не си губете времето с подобни квалификации. Нито ще го трогнете, нито ще промените положението. Дори напротив – за да докаже, че е прав, мъжът просто ще направи точно обратното, без значение дали е редно или не. Затова е далеч по-разумно да подходите дипломатично и да си спестите точно тази фраза.

Не трябваше да ти се доверявам!

Признание, което е нужно добре да обмислите, преди да изречете. Защото то означава много. Според психолози мъжете обичайно го тълкуват като разклатено доверие и нестабилност на връзката ви, и започват да се чувстват неадекватни и ненадеждни. Така че по-добре пребройте до 10, когато решите да употребите точно този израз, пише Журнал за жената.

Пак не си разбрал!

Още един класически израз, който често се употребява по Време на семеен скандал. Това е своеобразно бягство от признанието, че всъщност не той е сгрешил, а вие лошо сте обяснили какво точно желаете. Мъжете имат нужда всичко да им се казва в прав и ясен текст, а не завоалирано и деликатно, И вместо да го обвинявате, че не е разбрал, по-добре признайте, че може би този път грешката е във вас. Това ще стопли отношенията ви и разривът ще бъде преодолян.

Съдбата ни преследва цял живот! В трудните моменти ни помага, а в щастливите мигове, се намесва драматично!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар