Как да се справим бързо с природни средства, ако имаме повръщане
Здраве

Как да се справим бързо с природни средства, ако имаме повръщане

Повръщане може да получим по най-разнообразни причини. Като се започне с начален стадий на бременност и се стигне до препиване, отравяне с лекарства или развалени храни и много други.

Повръщане

Най-лесно лечение на повръщане се прави, ако знаете от какво може да е предизвикано. Ако отидете на лекар хомеопат, той ще ви разпита подробно за цялостното ви здравословно състояние. Така евентуално може да ви предпише съвсем точно лекарството, подходящо за вас. Например, ако имате повръщане вследствие на преживян стрес, ще ви предпишат Нукс вомика. Или имате повръщане с гадене и диария – ще трябва да пиете Вератрум албум. Точните дози също зависят от индивидуалните ви здравни характеристики и конкретните симптоми.

Тук ще ви дадем няколко рецепти, които са изпитани в практиката и са съвсем безвредни.

Вода с лимон при повръщане

Като начало направете си лимонова вода – в една чаша сипете 100 мл хладка вода и сложете половин чаена лъжичка лимонов сок. Добавете на върха на лъжичката сода и половин чаена лъжичка захар. Разбъркайте да се смесят съставките и пийте на малки глътки.

Ако имате подръка семена от кардамон, сложете 3 в устата си и започнете да ги дъвчете. Не е зле, ако често ви се случва повръщане, да имате в домашната си билкова аптека семена от кардамон. Защото можете да си направите и следната смес – 3 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. мед и половин чаена лъжичка смлян кардамон. Изяжда се на малки хапки.

Сок от пресен ананас

Най-ефикасното средство против повръщане се прави с пресен сок от ананас. Сложете в сокоизстисквачката пресен, обелен и изчистен ананас. На 100 мл сок добавете щипка настърган корен от джинджифил, на върха на ножа (съвсем малко) млян черен пипер и половин чаена лъжичка захар. Пийте три пъти за деня, в който повръщате и не яжте нищо. Може да поемате всякакви течности на малки глътки. Много е важно при повръщане да не се обезводни организма на болния и особено много се отнася за деца.

Конвенционалната медицина препоръчва, като най-безобидно лекарство Деган. Има го на ампули за пиене и на таблетки. Ако извикате спешна помощ, те също ще ви поставят една ампула от него с мускулна инжекция.

В случай, че сте наясно от какво точно повръщате, препоръчваме да подберете внимателно лечението си, а най-добре да се свържете с личния си лекар.

Това са най-добрите билки при проблеми със стомаха!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар