Това са много ефикасни билки и билкови отвари за болни бъбреци
Здраве

Това са много ефикасни билки и билкови отвари за болни бъбреци

Тези билкови отвари можете да ползвате както при болки, така и при камъни в бъбреците. Особено са полезни, ако някое камъче е тръгнало да излиза.

Билкови отвари за бъбреци

Не трябва да забравяте винаги да се съветвате с лекар. Защото при излизането на камъка, той може да разрани пикочните пътища и това да предизвика инфекция. При усложнения тази инфекция може да ви докара куп ядове на главата. Така че нека лекар да види изследванията на урината ви и да прецени какви още лекарства трябва да приемате. Ето и рецептите!

Зехтин с лимон

Смесвате 50 мл чист студено пресован зехтин със сока от един лимон. Тази смес се пие веднъж на ден преди да обядвате. Правете лечението два месеца. Помага да нямате бъбречни кризи.

Зехтин и лимон при болки в бъбреците

Мащерка

Три супени лъжици от сушена билка мащерка се варят с един литър вода на тих огън три минути. Оставя се да изстине малко и се прецежда. Пие се по няколко пъти на ден при болки в бъбреците.

Корени от глухарче

За изхвърляне на камъни от бъбреците помага следната отвара – в един литър вряла вода се слагат две супени лъжици сушени и счукани корени от глухарче. Вари се 10 минути на слаб котлон, оставя се да изстине и се прецежда. Разделете количеството на четири части и пийте през деня 15 минути преди хранене. Правете това, докато излезе камъка и още 2 дни след това, за да не направите инфекция.

Целина

Вземете една глава от корен на целина, измийте я добре и настържете в съд, подходящ за замразяване. Вземете 2 супени лъжици, с които ще направите дневната доза и останалото количество замразете в камерата на хладилника. Варете това количество настъргана целина в половин литър вода за 15 минути на тих огън, за да не се изпари много от водата. След като изстине, прецедете и разделете на три части, които изпивайте 10 минути преди хранене през деня. На другия ден направете пак и така цяла седмица. Прави се при болки и кризи на бъбреците.

Билкови отвари от шипка при болни бъбреци

Шипки

Варете една супена лъжица сушени шипки в 300 мл вода на слаб котлон само леко да къкри. Оставете да кисне и да изстива за 10 минути, след което прецедете. Разделете количеството на три части, които изпивайте преди хранене за деня. Правете тази отвара, когато чувствате дискомфорт в бъбреците. Не забравяйте да пиете много вода – поне 2 литра и половина на ден. А също и да спазвате диетата, която се препоръчва за вашето заболяване. Особено полезни са тиквата, пащърнакът, лененото семе и всички цитрусови плодове.

Дръжки на вишни

По същия начин можете да направите отвара от дръжки на вишни, като количеството на водата е половин литър. Дръжките се нарязват и се взема една супена лъжица с връх, ако са пресни и малко по-малко, ако са сушени. Вари се и се пие като шипките.

Билкова смес

Най-ефикасната билкова смес, която трябва да имате у дома, ако страдате от бъбреци, е следната:

  • 150 грама сушена царевична коса
  • 360 грама сушени плодове от хвойна
  • 300 грама счукани семки от пъпеш – може пресни и сушени
  • 180 грама сушени дръжки от вишни, ако са пресни сместа може да мухляса, така че първо ги изсушете

От тази смес се взимат три супени лъжици и се варят с половин литър вода за 15 минути на слаб котлон. Оставя се за 10 минути да изстине и се разделя на три части. Пие се 15 минути преди ядене за деня. На другия ден се прави пак и така цяла седмица, докато кризата не отмине напълно.

Бъдете здрави!

Женшенът е лекарство срещу всички болести!

Как да се справим бързо с природни средства, ако имаме повръщане

С тези рецепти за лечение на грип ще оставите лекарите без работа!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар