Синузитът е сериозно заболяване! Ето как с билки един път завинаги да се отървете от него!
Здраве

Синузитът е сериозно заболяване! Ето как с билки един път завинаги да се отървете от него!

Синузитът се развива от не лекувана хрема, а тя е вечният придружител на настинка или грип. Ако сте развили синузит, трябва да подходите много отговорно към лечението му. Иначе рискувате да задълбочите проблема. Тук ви предлагаме надеждни и изпитани от времето методи и рецепти на алтернативната медицина.

Синузитът

Без значение какъв метод на лечение сте избрали – народни средства или прием на лекарства, важно е да се спазват основни терапевтични принципи:

  • При поява на първите симптоми на неразположение, желателно е в продължение на няколко дни да се откажете от разходки на открито;
  • За по-бързо лечение трябва да се увеличи приемът на течности;
  • Желателно е да започнете лечението с поставяне на краката в топла вода и правене на инхалации. Изключение се прави, ако имате гноен синузит – при него топлината е противопоказана.
  • В никакъв случай не подсмърчайте! Секретите от носа трябва да се издухват непрекъснато и да се прави промивка с физиологичен разтвор.
Синузитът и билки за него

Предлагаме ви следните рецепти от народната медицина:

Вземете една средно голяма бяла ряпа, измийте добре и настържете на ренде. Изстискайте сока с помощта на тензух и затворете в тъмно шише. Капвайте по 2 капки във всяка ноздра три пъти на ден.

Можете да направите следната промивка на носа: смесете 6 капки йод и 6 капки калиев перманганат воден разтвор. Добавете 1 ч.л. морска сол и бъркайте, докато се разтвори. Прецедете получения разтвор през тензух и направете промивка на носа. Капвате пълен капкомер в едната ноздра, смъркате силно и изплювате през устата. След това с другата ноздра. Правете три пъти на ден.

Направете инхалация с борово масло. Вземете от аптеката такова масло и капнете 10 капки в един литър вода. Загрейте водата на котлона, махнете от огъня и се наведете над водата. Покрийте главата си с кърпа, така че цялата пара да е достъпна за вдишване. Внимавайте да не е много горещо, за да не изгорите кожата си! Вдишвайте по 5 минути няколко пъти на ден. Разтворът се прави наново на другия ден и се прави поне 5 дни.

Синузитът се лекува с инхалации

Правете си чай от жълт кантарион и пийте по 200 мл 3 пъти на ден. Използвайте биологично чиста билка, изсушена и прибрана на тъмно и сухо място. На 200 мл вряла вода се слага една чаена лъжичка стрита суха маса.

Лечението на хрема и синузит е по-ефективно, ако дъвчете пчелна пита. Уверете се, че нямате алергия от пчелни продукти.

За инхалация можете да използвате отвара от дафинови листа. Прави се по следния начин. В един литър вода се слагат 5 дафинови листа, вари се 10 минути на слаб огън. Оставя се настрани да изстине малко, за да не се изгорите. След това се прави инхалация – вдишвате от парата три пъти на ден за една седмица. Можете да правите същата инхалация и със сушени листа от мента. На един литър вода се слагат две супени лъжици от сушената билка.

Синузитът и хомеопатията

За инхалация се използва и тинктура от прополис. За целта се слага една чаена лъжичка от тинктурата в един литър топла вода. Трябва да се вдишва, докато излъчва пара.

И накрая да кажа още веднъж – синузитът трябва да се лекува с постоянство. Не ви препоръчвам да приемате лечение с пункции, защото те са много болезнени и след време синузитът се възстановява. Ако имате сериозен проблем с това заболяване, консултирайте се с лекар хомеопат. Хомеопатията успешно лекува това заболяване, но лекарствата се предписват строго индивидуално.

Бъдете здрави!

Как да лекуваме настинка ( вирусна инфекция ) с вода, витамини и минерали

С тези рецепти за лечение на грип ще оставите лекарите без работа!

ТОП 7 на най-ефикасните средства за борба с простуди и грип без лекарства!

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар