Опасна ваксина разболява и убива момичета и момчета!
Здраве Любопитно и забавно

Опасна ваксина разболява и убива момичета и момчета!

Ваксина против човешкия папиломен вирус е тема, по която се водят доста спорове. Ето какво трябва да знаете за нея.

Този вирус е много често срещан и се предава при полов акт. Симптоми невинаги има, човек може да бъде носител, без да го знае. Вирусът, подобно на грипния, обикновено изчезва от само себе си. Но ако имунната система не работи добре, вирусът се задържа и причинява генитални брадавици. При много продължително излагане на вируса може да се появи тумор на шийката на матката, на вагината, на дебелото черво, на ануса, устата, гърлото и пениса.

Ваксина против човешки папилома вирус – опасности

Спорове

Ваксините против човешкия папиломен вирус са разработени, за да предпазват от заразяване, и се водят кампании за имунизация. Двете най-популярни са Gardasil (направена от „Мерк“) и Cervarix (направена от „ГлаксоСмит- Клайн“). Програми за ваксинация на момичета и момчета има по целия свят. Ваксините обаче не се възприемат, както се е очаквало, и безопасността им е поставена под въпрос.

На двама учени от Монреал – Женевиев Рейл и Аби Липман, е платено да проучат безопасността и ефикасността на Gardasil. Но преди да представят изводите от проучването си, те публикуват статия в канадския вестник „Девоар“, озаглавена „Спешен призив за мораториум на ваксинацията срещу човешки папиломен вирус“. Тя разтърсва общественото мнение.

Деликатна тема

Рейл и Липман са остро критикувани от колеги и от медии, защото им е било платено да проучат ваксината, а не да я осъждат. Изследването им трае 4 г. То включва анкети с родители, при чиито деца са се проявили сериозни странични ефекти от ваксината.

Ето кои са основните причини, поради които двамата учени се изказват против ваксинирането:

Липсва информирано съгласие – възможните странични ефекти на ваксините не се разкриват на родителите, нито пък ползите.

Има сериозни нежелани реакции – някои страни вече не препоръчват ваксините поради високия риск от тях.

Липсва фармакологична гласност – медици са възпирани да докладват случаи на нежелани реакции, дори да са много тежки.

Фалшив приоритет на здравеопазването – обявява се, че ваксините предпазват предимно от рак на маточната шийка. Той обаче се среща все по-рядко заради ПАП тестовете.

Съмнителна необходимост – повечето момичета и жени, които имат високорисков щам на вируса, не развиват рак, защото сам по себе си той не може да го причини. Освен това в 90% от случаите щамът изчезва от организма по естествен път в рамките на две години след заразяването.

Недоказана ефикасност – за да се развиерак на маточната шийка, са нужни десетилетия. Няма доказателства, че ваксините работят. Всъщност Gardasil може да увеличи риска от предракови лезии, ако ваксината се прилага на жена, която вече се е заразила с вируса.

Измамен маркетинг – Gardasil е рекламирана като предпазваща от рак. Няма обаче дългосрочни клинични проучвания, че тези ваксини действат.

Прибързано разрешително – Gardasil е одобрена за обща употреба, преди да се направят нужните клинични проучвания, за да се докаже нейната безопасност и ефективност.

Д-р Лучия Томленович прави кратък преглед на научната литература около Gardasil и Cervarix. Тя смята, че изследванията на фармацевтичните фирми не тестват за нежелани реакции. „Няма да намерите това, което не търсите“, казва тя.

Тя е установила, че има докладвани случаи за множествена склероза и мозъчно възпаление при момичета, ваксинирани с Gardasil. Група учени пък, на които е платено да изследват Cervarix, признават, че в проучването им не е било заложено да проверят дали Cervarix причинява автоимунни заболявания.

Опасната ваксина

Други заключения

Още преди Рейл и Липман, през 2009 г., д-р Даян Харпър се обявява против ваксините. Според нея броят на умрелите жени от рак на маточната шийка и от двете ваксини е еднакъв. Само че във втория случай си отиват съвсем млади момичета. Тя признава, че Gardasil е безопасна за повечето момичета и жени, но е нужно информирано съгласие за всички възможни нежелани реакции. В листовката на Gardasil пише само, че 3,3% от ваксинираните развиват автоимунна болест.

От юни 2015 г. 183 милиона дози Gardasil са приложени по целия свят. Това означава, че над 6 милиона души (предимно жени и момичета) може да получат парализи или хронична болест заради ваксината. През 2012 г. в света са регистрирани около 525 000 нови случая на рак на шийката на матката. Излиза, че рискът от ваксината e пъти по-голям от риска да се развие този вид рак.

Датско проучване от 2015 г. документира множество „дисфункции на симпатичната нервна система“ в резултат от двете ваксини и призовава за спешни изследвания. Тежки болести след ваксинация са докладвани в Ирландия и Япония.

Какво се случва всъщност

В отворено писмо до генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) ученият Син Цзянли заявява:

„Пиша Ви, защото имам сериозни опасения относно поведението на някои от членовете на Международния комитет по безопасност на вакси­ните (GACVS),C30h други здравни организации малко преди публичното обсъждане на безопасността на двете ваксини на 26 февруари 2014 г. в Токио. Попаднах на документация, която ме кара да вярвам, че голям брой лица и организации се опитват да заблудят японските власти относно безопасността на ваксините Gardasil и Cervarix.“

Писмото продължава с конкретни имена и доказателства за измами при маркетинга, използването и ефикасността и за укриване на съобщения за нежелани ефекти на ваксините.

Най-докладвани негативни реакции към Gardasil и Cervarix са:

 • Хронични и продължителни мускулни и ставни болки
 • Умора
 • Главоболие
 • Неподвижност
 • Ортостатичен синдром тахикардия – хронично силно главоболие, замаяност, прилошаване, съ­рцебиене и гадене при изправяне
 • Обриви
 • Припадъци
 • Подуване
 • Затруднено виждане Други реакции:
 • Анафилаксия (тежка алергична реакция)
 • Енцефаломиелит (възпаление на мозъка и на гръбначния мозък)
 • Непоносимост към храна
 • Нередовна менструация/ранна менопауза
 • Множествена склероза
 • Чувствителност към шум
 • Смърт

Здравното министерство на САЩ е изплатило почти 6 милиона долара за 49 пострадали от тези ваксини, включително и за два смъртни случая.

Полемиките около ваксините са основателни. Независимо какво ви съветва лекарят, какво правят в квартала или училището, когато рисковете надхвърлят в пъти ползите, правилният избор е само един – НЕ СЛАГАЙТЕ ВАКСИНИ!

Не слагайте тази ваксина

Изповед на една от жертвите

Бритни Вайс е жертва на страничните ефекти на ваксината Gardasil. През юни и август 2007 г. 21-годишната тогава Бритни приема двете дози от ваксината. След първата инжекция момичето се почувствало зле няколко пъти, но не свързало това с ваксината. След втората обаче нещата стават сериозни и Бритни вече не може да ходи, започват припадъци, които продължават година и половина, болки във врата, високо кръвно, неспособност да говори нормапно, обриви. 2 седмици преди да навърши 23 години, момичето споделя във видео, че 2 години от живота й са отнети, а с тях и много от мечтите й за бъдещето. Бритни споделя, че не може да води разговор, че не понася шум, не може да следва, нито просто да излезе с приятели. Според нея ваксината трябва да бъде изтеглена от пазара.

Има специализирани сайтове за пострадали от ваксините: http://www.mygardasilstory.com и http://sanevax.org/

Източник: вестник „Здраве без лекарства“


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар