Ето как се лекува хрема само за един ден!
Здраве

Ето как се лекува хрема само за един ден!

Хрема обикновено минава или за седем дни или за седмица – това е казано на майтап, но е самата истина. Някои хора предпочитат да пият парацетамол, но ние ви препоръчваме да си останете вкъщи един ден и да се справите според този план!

Хрема

07:00 Гореща вана

Много хора смятат, че горещата вода успокоява и е подходяща за момента преди лягане. Всъщност е точно обратното – тя тонизира организма, а влажният въздух в банята улеснява дишането.

08:00 Витаминозна закуска

Заменете кафето със зелен чай, който помага при повишена температура. Към обичайната си закуска добавете пресен плод – киви или банан, както и чаша фреш от портокали.

11:00 Хитър трик

Ако носът ви е напълно запушен, напълнете мивката с гореща вода и потопете в нея ръцете си до лактите. Не се знае защо, но носът се отпушва много бързо при тази процедура.

12:30 Много лек обяд

Голяма част от защитните сили на организма произлизат от черния дроб. Когато настъпи вирусна инфекция, този орган е свръхнатоварен. Затова не бива още повече да усложняваме работата му с обилно ядене. На обяд попара със сирене и пълнозърнест хляб или зелени зеленчуци на пара.

1б:00 Топла напитка

След като сте си починали, пийнете нещо топло – запарка от мащерка или лайка ще ви се отрази добре.

18:00 Освежаваща разходка

Половинчасова разходка пеша ще ви позволи да снабдите организма си с кислород и ще ви освежи. Ако състоянието ви не позволява да излизате, проветрявайте периодично помещението, в което се намирате.

20:00 Зеленчуков бульон за вечеря

Имате нужда от течности след цял ден потене и прочист­ване на носа. Зеленчуковият бульон е идеалното разреше­ние – той доставя и вода, и минерали, и витамини.

Билки и ароматни масла за лечение на хрема

21:00 Инхалация с ароматни масла

Стоплете вода на котлона, пуснете в нея шепа листа от евкалипт или няколко капки от подходящи ароматни масла (в аптеката ще намерите готови комбинации). Наведете лице над парата и вдишвайте в продължение на 15 минути.

Не забравяйте да покриете главата си с кърпа и да внимавате да не се изгорите.

22:00 Лека нощ!

Денят ви е изтощил и организмът ви има нужда от сън, за да се пребори по-бързо с вируса. Преди да загасите лампата, погрижете се да овлажните въздуха в спалнята, като поставите съд с вода върху радиатора. Във водата капнете няколко капки ароматно масло от евкалипт, пише Здравен журнал.

През целия ден прочиствайте носа си със стерилизирана морска вода – HYPOMER е изотоничен разтвор, който се продава по аптеките и съдържа стерилизирана морска вода.

Това са полезните навици за нашия имунитет – спазвайте ги, за да сте здрави!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар