Пастата за зъби може да ни избави от петна, да почисти много добре предмети от домакинството. И още…10 ползи прочетете тук!
Семейство, дом, празници Стил в живота

Пастата за зъби може да ни избави от петна, да почисти много добре предмети от домакинството. И още…10 ползи прочетете тук!

Пастата за зъби избелва, почиства, премахва неприятни миризми и защитава емайла на зъбите. Но свойствата й преминават далеч зад рамките на обикновено хигиенно средство. Съставките, които се грижат за здравето на нашите зъби, могат да ни избавят от петна, да почистят много добре предмети от домакинството. Ето още 10 ползи от нея!

Пастата за зъби

ОБУВКИТЕ. Малко количество от пастата за зъби може да заличи захабяването на кожените обувки. Втрийте пастата с мека кърпа върху изтърканите места, след това почистете с влажен парцал и кожените ви обувки ще са като нови. Можете да освежите и кецовете или гуменките на детето, като почистите с паста за зъби бялата гумена част. Накрая пак минете с парцалче.

КЛАВИШИТЕ НА ПИАНОТО. Ако са се позацапали от дългото използ­ване, вземете стара четка за зъби и малко паста и ги почистете. После изтрийте с влажна кърпа. Този начин е подходящ за всякакви клавиши.

ЮТИЯТА. Можете лесно да почис­тите загорелите налепи от ютия­та – важно е да нанесете пастата за зъби върху студена ютия и да почистите със суха кърпа.

БЕБЕШКИТЕ ШИШЕТА. В тях с времето неизбежно се натрупва миризма на прокиснало мляко – пастата за зъби ще ви помогне да се справите с това. Нанесете малко паста върху четката за почистване и изтрий­те шишетата отвътре. Изплакнете добре.

СТЪКЛАТА. Пастата за зъби може да ви е пръв помощник срещу запотяване­то на стъклата на очила за ски или за гмуркане. За да предотвратите навлажняването, намажете стъклата с гел паста за зъби и изтъркайте с парцалче. Можете да приложите тази хитрост и за огледалото в банята.

СМЕСИТЕЛЯТ. Ако в момента нямате подръка някакъв специален препарат за почистване, нанесе­те паста за зъби на повърхността на смесителя и изтъркайте добре със суха кърпа. Ще се удивите как ще заблести. Негелообразната паста за зъби може да ви свърши работа за почистване на умивалника, а и ще ви помогне срещу неприятни миризми от канала.

ДРЕХИТЕ. Има петна по дрехите, които са способни да измъчат вся­ка домакиня – например от масти ло или червило. Ако вече сте пробвали с нещо и не се получава, не изхвърляй­те дрехата – нанесете паста за зъби върху петното, втрийте в тъканта и изплакнете с вода. Може да повторите и потретите процедурата, докато почистите плата.

МЕБЕЛИТЕ. Горещите чаши ос­тавят неприятни бели петна по дървените мебели. Премахнете ги, като леко втриете на мястото не- гелообразна паста за зъби с помощта на парцалче. После изтъркайте мястото с влажна кърпа и оставете да изсъхне, преди да нанесете полиращ препарат.

Пастата за зъби

КОЖАТА НА ЛИЦЕТО. Да, става дума за вашата кожа: ако вие или някой от семейството имате проблем с малки пъпчици (акне), то вечерта можете да ги намажете с паста (негелообразна, неизбелваща) – до сутринта пъпчицата ще изсъхне. Пастата поема мазнините от кожата на това място и я изсушава. Но внима­вайте, ако кожата ви е много чувстви­телна. А за лятото имайте предвид следното: пастата за зъби е чудесен помощник срещу сърбеж и раздразнение при ухапване от комар, пише Журнал за жената.

РЪЦЕТЕ, НОКТИТЕ. След като сте нарязали лука или чесъна за салатата на гостите, някак не ви се иска миризмата да остава по ръцете ви – можете да ги измиете с паста за зъби. А пък и ноктите ви няма да откажат малко грижа с помощта на паста за зъби, колкото и странно да ви звучи: когато нямате време за маникюр и мазане със специални масла, нанесете паста за зъби върху ноктите си с помо­щта на мека четка и оставете малко да престои, преди да отмиете – така ще ги заздравите и ще се избавите от пет­ната, които остават след почистване­то на тъмен лак.

Това са брилянтни съвети как да използвате солта в домакинството освен за посоляване на гозби!

Содата се използва много успешно за тези неща!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар