Домашни илачи, маски и масажи за загрубялата кожа на ходилата
За красотата Здраве

Домашни илачи, маски и масажи за загрубялата кожа на ходилата

С наближаването на топлото време започваме все по-често да се тревожим за загрубялата кожа на ходилата. Ето как с продукти от шкафа можем да се справим с почти всеки проблем.

Грижа за кожа на ходилата

При загрубялата кожа

За да възстановите мекотата на кожата и направите ходилата бебешко меки, може да използвате една от най- класическите и лесни мас­ки. Накиснете стъпалата в топла вода, в която пред­варително сте разтворили сода бикарбонат. Подръжте ги 5-10 минути или докато усетите, че водата започне да изстива. След това подсушете и веднага намажете със затоплен зехтин, „обуйте“ на всеки крак найлоново пликче, а върху него топъл чорап. След два часа махнете чорапите и найлона и измийте стъпалата.

Кожа на ходилата – домашни маски

При напукани пети

Това е един от най- досадните и неприятни проблеми, с който обикновено се сблъскваме, когато събуем обувките и чорапите и започнем да носим сандали на бос крак. Изнежената кожа веднага реагира. Петите обаче могат да загрубеят и да се напукат и през всеки друг сезон от годината. Ще се справите с проблема по следния начин. Направете си домашна ексфолираща маска от захар, към която сте добавили 1 ситно нарязан лимон, няколко листа мента – също ситно нарязани, и етерично масло с аромат по избор. Ако нямате време или някой от изброените продукти, може просто да използвате употребеното смляно кафе или малко захаросан мед. Масажирайте няколко минути стъпалата, след което изплакнете с топла вода.

При нужда от освежаване на загрубялата кожа

През пролетта на пазара вече се предлагат краставици на поносими цени. Смело може да ги използвате и за разкрасяване. Много освежаваща и едновременно с това тонизираща е маската за стъпала с настъргана на ситно ренде краставица, към която сте до­бавили сокът на половин лимон и 2-3 с. л. заквасена сметана. Държи се 15-20 минути, след което се изплаква с топла вода, пише Здравен журнал.

Грижа за ходилата

При умора

В края на работния ден, особено ако сте били по-дълго на крак, усещате как умората тупти в краката ви. Най-лесно и бързо е да полегнете и да повдигнете стъпалата си нависоко. Но бихте могли да направите нещо повече от това. Разбъркайте по 3 с. л. ябълков оцет, мед и зехтин. Намажете с тази смес ходилата и оставете да действа поне десетина минути. След това изплакнете само с топла вода.

Цветните камъни са лечебни! Сега можете да научите кой камък какво лекува и защо!

Пастата за зъби може да ни избави от петна, да почисти много добре предмети от домакинството. И още…10 ползи прочетете тук!

Седемте цвята на дъгата имат лечебни свойства! Вижте кой цвят какво лекува!

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар