Поведението вкъщи зависи от зодията ви! Сега можете да прочетете как това се отнася за всяка зодия!
Астрология, мистика, езотерика Семейство, дом, празници Стил в живота

Поведението вкъщи зависи от зодията ви! Сега можете да прочетете как това се отнася за всяка зодия!

Струва си да разберем зависимостта между поведението вкъщи и зодиакалния знак. Така няма да предявяваме прекалени изисквания към хората, с които живеем под един покрив.

Поведението вкъщи и зодиите

Овен (21.03.-20.04.)

Импулсивна и решителна, дамата Овен обича да действа сама. Когато приготвя празнична вечеря, ще се постарае всички останали членове на семейството да не стъпват в кухнята. Понякога може да ви се стори прекалено категорична, но поне не е досадница, която вечно „пили“ нещо на главите на домочадието си.

Мъжът Овен никога няма да допусне жена му да се бърка в „мъжките“ работи, но няма и да се заеме с „женски“ задължения. В семейството се стреми да е лидер – готов е да поеме отговорност, бързо взима решения и не обича да ги оспорва някой. Не му допада да пести пари от дреболии, а когато иска да направи подарък, е готов да отдели и от последния си залък.

Телец (21.04.-20.05.)

Представителите на този зодиакален знак с удоволствие теглят товара на домашните задължения, а колкото по-пълна е „каруцата“, толкова по-радостни са да се впрегнат в нея. Според тях ако домът не е обзаведен с всичко необходимо, то не е никакъв дом. Обича да се хвали с изобилието, което цари под покрива му, да посреща гостите си с „хляб и сол“ като важни персони.

Жената Телец е отлична домакиня, създава уют и топлина, всичко е красиво. Няма да откриете прах в ъгъла или неизмити съдове в мивката (не употребява съдомиялна). Винаги е подредено и чисто вкъщи, а от кухнята се носи апетитен аромат на топла домашна храна.

Мъжът Телец обича да се занимава с домашни дела, няма нужда да го подканяте. Той не бърза, защото му прави удоволствие да майстори и подобрява семейното жилище.

Поведението вкъщи и зодиите

Близнаци (21.05.-21.06.)

Независимо че се числят към въздушните знаци, Близнаците въобще не се реят в облаците, когато става дума за дома им. Дамите от този знак не обичат да се мотаят с часове, докато си вършат къщната работа. Това се отнася и за готвенето, и за чистенето, и за прането, и за подреждането. Вършат всичко набързо, може би затова и не е идеално.

На мъжете Близнаци им харесва да ремонтират битовата техника, да майсторят разни нещица, да изобретяват нововъведения за повече удобство вкъщи. Те не се поддават на рутината, нито на поддържането на постигнатото ниво. Чужди на еднообразието, често сменят жилища, а веднъж настанили се, скоро предприемат промени – местят мебели, сменят подови настилки, осветителни тела или поне пердетата с щори…

Рак (22.06.-22.07.)

„Моят дом е моята крепост“ – това е девизът на Рака. Семейното гнездо не е просто покрив над главата му, това е частица от самия него. Понятието „домашна атмосфера“ е много по-важно за представителите на този астрален знак, отколкото разкошната обстановка в него, да речем.

За жената Рак е характерно, че може да създаде уникален микроклимат, в който да се чувства уютно и удобно първо самата тя, а после и всеки, когото реши да допусне в дома си. Едва ли ще му е комфортно на някого да живее под един покрив с нея, ако тя не го приема от сърце и душа.

В младостта си мъжът Рак дава вид, че не се интересува от създаването на собствен дом, но с напредването на годините любовта и привързаността към родното огнище се развива и проявява все повече, не само в духовен, но и в материален аспект.

Поведението вкъщи и зодиите

Лъв (23.07.-23.08.)

Царят си е цар, и в собствения си дом постоянно налага тази своя роля. Претендира да е самодържец, затова не допускайте да се усъмни, че той е стопанинът – единствен, неповторим и недостижим. Само тогава в семейната крепост ще има мир и разбирателство, и току-виж, домашните дела мръднали малко от мъртвата точка на застоя.

Жената, родена под този астрален знак, е индивидуалист – тя сама ще избере, обзаведе и организира реда в къщата си. Идеална домакиня, майстор в кулинарното изкуство и посрещането на гости. Само че ако забравите да й поднесете комплиментите си за тези нейни постижения, защо ли е било цялото това трепане? И става страшно…

Мъжът Лъв невинаги е настроен да приеме отговорността да е глава на семейството, въпреки че не си признава и се държи като такъв. Тежка е „царската“ корона, но той обича да я носи поне привидно и се разгневява, ако усети, че май не го приемате за владетеля на семейното царство.

Дева (24.08.-22.09.)

Девата е земен знак и не бива да отричате умението й да живее в материалния ни свят. Дамите, представители на тази зодия, са точни, внимателни, организирани. Домът им блести от чистота и ред, семейният им бюджет е разпределен до стотинка и никога не се поддават на съблазънта да харчат пари неразумно или непредвидено. При всички тези свои качества, Девата въобще не се стреми да се представи като образцова домакиня, за нея не е важно какво мислят съседите, роднините, приятелите за къщата й – всичко, което прави, й идва отвътре и е за нейно собствено удовлетворение.

Мъжете, родени под този астрален знак, обичат вкъщи всичко да е на мястото си, а животът да си тече по предначертания ред и всяко отклонение ги изкарва от релси. Излишните, по тяхно мнение, разходи, ги ядосват силно, въпреки че нямат нищо против да изхарчат голяма част от семейния бюджет, когато е по тяхно желание, дори да е чисто прахосничество.

Поведението вкъщи и зодиите

Везни (23.09.-23.10.)

Представителите на тази зодия не обичат много да се занимават с до­машните задължения. Интересно е, че домът на Везните, които живеят сами, е по-подреден, отколкото семейните гнезда на успелите да се сдобият с домочадие (вероятно защото всичките им усилия са насочени към духовното общуване с членовете на семейството и не им остават сили за ежедневните къщни работи).

Ако жената Везни е необвързана, тя няма да си сготви ястие за обяд например, а ще се задоволи със сандвич и кафе, но затова пък ще си ги сервира красиво, в порцеланова чиния и изящна чашка с чинийка, на маса за един човек. Омъжена ли е, тогава се приспособява към отношението на съпруга си към дома – ако на него му е все едно колко е чист подът, ще го мете веднъж седмично, да речем.

Мъжът Везни рядко проявява инициатива в домашните работи, обикновено се включва, когато го помолят да свърши нещо. Той обаче уважава реда вкъщи и го поддържа според възможностите си.

Скорпион (24.10.-22.11.)

Сложен астрален знак, съчетаващ в себе си материалното и духовното. От това, кое преобладава в даден представител на тази зодия, зависи и неговото отношение към домашните задължения. Мъжът Скорпион от типа материалист не се стреми да се покаже, не демонстрира богатство, а напротив, омаловажава натрупаното и дори се жалва, че е материално затруднен. Скъпи подаръци не прави на никого, затова пък можете да очаквате голямо наследство по негова линия, ако сте от семейството му. Жената Скорпион от този тип е доста разхвърляна и неподредена, не обръща много внимание на домакинските си задължения.

Скорпионът идеалист и при двата пола е абсолютно равнодушен към битовите въпроси – дали домът му е като дворец, или като колиба, все едно, стопанинът му е над тези „подробности“. Няма да направи никакви усилия за изпълнение на домакинските работи, нито да въведе някакъв ред вкъщи – за всичко ще трябва някой друг да го „дърпа“.

Поведението вкъщи и зодиите

Стрелец (23.11.-21.12.)

Юпитер е планетата, под чието влияние е знакът Стрелец, което прави представителите му хора, които не обръщат внимание на подробностите, по тяхно мнение. Домът им е просторен, винаги отворен широко за всеки, но недотам подреден. Ако ще посреща гости, жената Стрелец ще сготви вкусно, но няма да се постарае да сервира трапезата според етикета. Ще съчетае пластмасова купа за салатата с порцеланови чинии за ястията, кристални чаши за вино с керамични за аперитива, сребърни прибори с хартиени салфетки… За сметка на това пък почерпката ще е повече от обилна и апетитна.

За мъжа Стрелец всекидневните домашни задължения са много досадни, но с удоволствие се заема с големи задачи. Обича да пренарежда мебелите и преразпределя стаите (коя да е детска, коя спалня), да прави ремонти, да реконструира мазето или тавана и дори да изгражда нови пристройки като лятна кухня или мансардно ателие. Има ли терен, се развихря в още по-широки мащаби – още един етаж на къщата, басейн в двора, парник в градината…

Козирог (22.12.-20.01.)

В отношението си към дома Козирогът е сериозен и последователен. Той не бърза – избира, преценява, оборудва, благоустроява. Подредбата на домакинята Козирог обаче не носи индивидуалния й отпечатък – има ред, но няма собствен стил. Вероятно се дължи на вродената скромност, както и на стремежа да се придържа към общественото мнение и приети норми. Стопанката е гостопри­емна и любезна, но едва ли би се радвала на всекидневно присъствие на чужди елементи под нейния покрив.

Мъжът Козирог носи бремето на стопанин на дома мълчаливо и търпеливо. Изпълнява задълженията си, грижи се за реда и удобствата, но без да влага много емоция, нито да се тупа в гърдите за „подвига“, който върши.

Поведението вкъщи и зодиите

Водолей (21.01.-18.02.)

Домът на Водолея е абсолютно „безхаберен“ – разностилен интериор, случайно купувани мебели, неподходящи съчетания на цветове и бои… Никога обаче не е ясно дали подобна обстановка е по вкуса на Водолея. Може просто да не обръща внимание как изглежда домът му. В случай че е семеен, има вероятност и да се е приспособил към вкуса на партньора си.

Да въведе ред вкъщи, не е способен нито един от двата пола, родени под този астрален знак. Причината е проста – Водолеят не знае какво е това ред. Грижата за домакинството е обвързано с доста всекидневни задължения. А той е волна „птичка“, особено когато се отнася за самия него. Ако е поканил гости, той ще се постарае много за доброто посрещане на скъпите си приятели. Но по принцип му е все едно какво яде, когато е сам.

С две думи, Водолеят се отнася доста пренебрежително към битовите работи. Може да се каже, че е най-НЕподходящата зодия за свиване на семейно гнездо. Когато се отнася обаче за грижа за приятел или човек в беда, е готов да надмине и себе си, за да му помогне да устрои дома си.

Риби (19.02.-20.03.)

Представителите на този астрален знак обичат в дома им да цари спокойствие и хармония – и в материален, и в духовен план. Жилището на жената Риба е в пастелни тонове, с меки мебели, картини по стените и уютни кътчета за размисъл и отмора. Домакинята обича да посреща гости, както и да ходи на гости.

Мъжете Риби се стремят към все повече придобивки за дома си, опитват се да бъдат щедри към околните, което невинаги им се отдава. Всички представители на зодията са много общителни хора, но като цяло личният им живот остава скрит зад стените на дома им. Така и най-близките им приятели и роднини не могат да разберат какви тайни се крият зад милата усмивка на приятните им домакини.

Нумерологията казва какво ви чака според номера, на който живеете

Какво предвещава за ПЛЪХ и БИВОЛ 2017 година, според Китайския хороскоп?

Вижте вашия знак от хороскопа на маите – елен, бухал, паун, гущер и маймуна


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар