Цветята като инструменти за гадаене – надникнете в бъдещето с тях! Вижте как!
Астрология, мистика, езотерика Любопитно и забавно

Цветята като инструменти за гадаене – надникнете в бъдещето с тях! Вижте как!

Защо цветята са толкова важни инструменти за гадаене? Казват -заради тяхната енергия, заради красотата, приятния им аромат и положителното влияние върху настроението и общото състояние на човека.

Това е един от най-приятните видове гадание, прави се лесно, а предсказанията са максимално точни, според познавачите. На цветя гадаят предимно момичета и млади жени и се препоръчва такива гадания да се правят в дни от седмицата с „женски“ наименования: сряда, събота и неделя.

Но може да се гадае и в случай на необходимост или според настроението.

Още в Древния Рим гадаенето по цветя (флоромантия) заемало почетно място в храмовете на богинята Флора. Но и до днес на много места по света цветята се използват за надникване в бъдещето.

Най-добре е да използвате диворастящи или градински цветя, но може да се гадае и по подарен букет, особено ако е поднесен от близък човек. Сигурно ви се е случвало да гадаете поне веднъж в живота си, откъсвайки листенца от маргаритка или с търсене на четирилистна детелина – знак за късмет в бъдещето. Предлагаме ви лесни гадания с помощта на цветя, които ще запомните бързо, пък и няма да е необходимо други хора да участват в този магически момент.

И големият плюс е, че тези гадания обикновено са много точни. Ако не вярвате в гадания, то спокойно можете да използвате тези ритуали с цветя като семейно забавление.

Маргаритката е един от инструментите за гадаене

Не само маргаритка и не само за любов

Гаданието с помощта на маргаритка е най-разпространено. Свежда се до това последователно да се откъсват листенцата от цветчето с думите „обича ме, не ме обича“. Фразата, на която се откъсва последното листенце, е и предска­занието (или разкриването на истината) за истинските чувства на избраника. Но истината е, че на маргаритката може да се зададе произволен въпрос, като листенцата се късат с редуване на твърденията „да“ и „не“. И ето ви една тънкост: ако въпросът ви се отнася до чувства, то трябва да откъсвате листенцата с лявата ръка, а ако става дума за делови чудения – с дясната.

По абсолютно същия начин се гадае и на други цветя – много подходящи за тази цел са сините цветчета на растящата по ливадите цикория.

Можете да си направите и гадание за времето на изпълнение на вашето желание – за тази цел по-подходящи са цветя като камбанките и момината сълза. Трябва да откъсвате едно по едно малките цветчета с форма на камбанки, като нареждате: „скоро, не много скоро, никога“. Думата, която се падне на последното цветче, ще съответства на времето за изпълнение на намисленото събитие.

Цветя по водата

Цветя във ваза – наречете всяко цвете

Един от известните обичаи за гадаене е свързан с пускането на венчета по реката на Цветница, за да се разбере коя мома ще се задоми първа. По принцип има и такова гадаене с венчета, при което е важно дали венчето продължава далеч по течението, или се спира при брега наблизо. Това показва откъде ще е любимият, отблизо или отдалеч. Казват, че ако се разпадне венче, скоро няма да има женитба.

Предсказание за отношенията с любимия (или за важни събития в живота) с помощта на цветя във вода може да се правят и по по-простичък начин. Трябва да откъснете няколко еднакви цветя и да дадете на всяко от тях съответното име на човек или вариант за развитие на важно събитие в живота ви. После поставете цветята във ваза с вода. Отговор на интересуващия ви въпрос ще получите, когато почти всички цветя увехнат и във базата остане само едно свежо цвете. На когото/каквото сте го нарекли, това е и отговорът на въпроса ви за бъдещето.

Нагоре или надолу?

Можете и по друг начин да получите отговор „да“ или „не“ на въпрос за бъдещето, който ви интересува. Може да изберете произволно цвете, но да не е твърде пищно (например гергина), а да е с по-малко листенца, за да е по-леко. Откъсвате само цветчето, без дръжка, формулирате въпроса така, че да може да се отговори само с „да“ или „не“, и подхвърляте цветчето нагоре. Ако цветчето падне с „опашницата“ (тоест стъбълцето) нагоре, можете да се простите с надеждите си за положителна развръзка. Ако обаче цветчето падне с пъстрите си листенца нагоре, всичко ще е наред.

Цветя невенчета

Така можете да гадаете и с помощта на цветя, които се разтварят сутрин и се затварят вечер (например цикория, невен). За такова гадание са ви необходими две растения от един вид – например два невена, като трябва да определите кое от тях съответства на изпълнение на вашето желание, а кое – не. Като наближи вечерта, следете растенията – което се затвори по-бързо, то носи чакания отговор.

Глухарчетата

Гадаене с глухарче

Те са обичайна гледка по нашите ширини и променят пейзажа. Като обагрят поляните първо в жълто, после – в прозирно бяло с пухкавите си „парашутчета“. С тях са любими на децата, защото се разлитат при леко подухване. Оказва се, че това приятно забавление е остатък от почти забравено гадание. За да можете да погадаете на глухарче, ви трябва по-ветровито време. Първо формулирайте въпроса/желанието си, а после откъснете глухарче и го вдигнете леко над главата си. Ако върху вас се закачи поне едно „парашутче“, то всичко замислено ще се случи, пише Журнал за жената.

В безветрено време това гадание може да се направи по друг начин: като си намислите желанието и откъснете глухарчето, трябва да духнете към него силно. Ако всички пухчета отлетят, то намисленото скоро ще се случи. Ако обаче в средата останат няколко неизлетели семена, ще трябва да поизчакате с реализирането на пожеланото. Колкото повече пухчета са останали закрепени, толкова по-дълго ще е чакането. Ако са излетели едва половината пухчета, то, за съжаление, намисленото от вас няма да се случи.

Ето какви са тайните послания на цветята или какво казвате на човека, на когото ги подарявате

Цветните камъни са лечебни! Сега можете да научите кой камък какво лекува и защо!

Предлагаме ви да изберете подходящите цветове за вашия дом според фън шуй!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар