Използване на лук при общи травми – натъртване, удар или преумора на крайниците
Здраве

Използване на лук при общи травми – натъртване, удар или преумора на крайниците

За съжаление, във всекидневния живот, никой не е имунизиран от някакви общи травми, като натъртване, което може да бъде придружено не само от болка, но и от подуване и хематом.

Общи травми – хематом

За да се забави подуването в областта на травмата и  да се предотврати образуването на хематом, веднага след удара е необходимо да се направи студен компрес. За целта използвайте лед, увит в памучен плат. Този компрес трябва да се направи в първите два часа. След това преминете към компрес с кромид лук. Това е, може би най-често срещаното лекарство, когато става въпрос за удар, изкълчване или схващане на крайниците.

Кромид лук на ренде

За тази рецепта са ви необходими:

Лук, настърган на ренде – 3 супени лъжици

Сол – 1 чаена лъжичка

Царевично брашно – колкото да се забърка гъста каша с малко хладка вода.

След като забъркате горните съставки, получавате лечебната лапа. Трябва да я поставите върху болното място и да седи така 2 часа. Слагате лапата, увивате с найлон и отгоре с мека кърпа. След това правите нова лапа и поставяте пак за 2 часа.

Този метод на лечение действа след леда през първите 2 часа и до 8 часа след удареното или изкълченото.

При преумора на крайниците, сложете лапата отдолу на ходилата, превържете с мека превръзка и обуйте широки чорапи. Така си легнете вечерта. Ако ви притеснява превръзката, махнете я след 3 часа. Но можете да я оставите цяла нощ да действа.

За премахване на отоци и забавяне на възпалителния процес помагат също пресни картофи. Ако удареното е на лицето, за предпочитане е да ползвате картоф. Също помага при осветени от електрожен или оксижен очи. Един картоф се бели и се стърже на ренде (на ситно) и след това се прилага на мястото на нараняването, като компрес. Слагате картофа, увивате с найлон и отгоре с мека кърпа или бинт.

Компрес за общи травми с хематом

Водка, сол и оцет също е прекрасно средство за компрес при удар с получен хематом. След първите 6 часа направете този компрес: 100 мл водка, 50 мл винен оцет, 20 мл вода и 1 чаена лъжица сол. Смесете добре да се разтвори солта, натопете мека кърпа и налагайте върху хематома. Не се прилага при открити рани!

Някои по-интимни здравни проблеми и как да се справим с тях

Маслото от гаултерия облекчава болки в гърба, навехнати крайници и още…Прочетете рецепти за лечение с него!

Тези витамини и минерали ще ви предпазят от рак и ще помогнат за излекуването му!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.