За отслабване и увеличаване на метаболизма използвайте тези билкови рецепти!
За красотата Здраве

За отслабване и увеличаване на метаболизма използвайте тези билкови рецепти!

За ефективно отслабване е необходимо да увеличим метаболизма си – обмяната на веществата. Това може да стане като използваме една или няколко от рецептите, дадени по-долу.

Освен това калориите, които приемаме, трябва да кореспондират с калориите, които изразходваме. Ако искаме организмът ни да функционира правилно, трябва да внимаваме какво ядем.

Рецепта с омайниче

Билка омайниче за отслабване

Прави се отвара от сто грама сушена билка омайниче, която се вари в един литър вода. Оставя се да изстине и се прецежда. Тази отвара се използва за обливане на тялото и количеството е за един ден. След като се изкъпете, направете обливането. Процедурата се повтаря три дни. Също вечерта трябва да пиете запарка от маточина – 1 с.л. на 200 мл вода.

Рецепта с дъбова кора

Дъбова кора

Трябва да вземете изгорена дъбова кора от билкова аптека. Вари се като кафе в джезве – 2 с.л. в 300 мл вода. Оставя се да изстине и се прецежда, като количеството се разделя на три части и се пие три пъти през деня след хранене 30 минути.

Рецепта с морска сол

С морска сол се прави гореща вана, като във ваната се слага 1 кг от солта и се бърка, за да се разтвори. След това лягате във ваната и лежите един час. Трябва да доливате гореща вода, за да не изстива водата и вие в нея. След това масажирайте тялото си като го търкате с парче вълнен плат. Внимавайте, ако имате нежна кожа, да не я протъркате. Ваните се правят на два дни в продължание на 1 месец.

Рецепта с корени от лапад

Лапад с корените

Вземете от билкова аптека сушени корени от лапад. От тях в един литър вода се варят 50 грама и се пие три пъти на ден, 10 минути преди хранене. Лечението трябва да продължи един месец

Рецепта с канела и глог

За тази рецепта ви трябват 5 г канела, 10 г глог, 10 г кафяви водорасли. Съставките се варят в един литър вода дсесет минути. След изстиване се прецежда и се оставя в хладилнике. Отварата се пие сутрин и вечер 10 минути преди хранене без подсладители.

Рецепта с корени от глухарче, кори от зърнастец, корени от гръмотрън, стръкове от полски хвощ, плодчета копър

Билкова смес за отслабване и подобряване обмяната на веществата – метаболизма

Вземат се по десет грама сушени кори от зърнастец и корени от глухарче. Добавят се по 50 г корени от гръмотрън, стръкове от полски хвощ и семена от копър. От тази смес се вземат две супени лъжици и се варят в 600 мл вода за три минути. След един час се прецежда. От тази отвара се пие три пъти на ден 15 минути преди храна, като количеството се разделя на три равни части.

Това лечение се прави 1 месец, почива се 1 седмица и се прави още един месец.

Копривата – при кои болести помага, как се използва и рецепти за лечение

Маточината успокоява нервите, лекува проблеми с храносмилането и още много! Вижте и рецепти!

Ето я и рецептата за така наречения „мед“ от глухарче и защо всъщност това не е мед


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар