Как да разположим мебелите и вещите в жилището по правилата на фън шуй, за да увеличим финансите си?
Любопитно и забавно Семейство, дом, празници

Как да разположим мебелите и вещите в жилището по правилата на фън шуй, за да увеличим финансите си?

Мебелите и вещите в жилището трябва да са разположени по определен начин според фън шуй. Това привлича повече положителна енергия към дома ни.

Имате талант и потенциал, имате и подходящата работа, но сякаш нещо все не ви достига. Искате да печелите повече, за да успеете най-после да осъществите мечтите си? Няма проблем! Обърнете внимание на дома си. Според изкуството фън шуй, правилната подредба на дома може да привлече късмет, щастие, успехи, любов, здраве и… пари. Така че – запретнете ръкави и направете малки промени в интериора, за да постигнете по-високи финансови резултати.

Антре

Мебелите и вещите в антрето по фън шуй

Според фън шуй антрето трябва да е добре осветено и в светли цветове. По този начин благотворната енергия ви обгръща и нараства още с влизането ви в жилището. Поставете фигурка, картина или снимка на птица в тази част на дома, за да привлечете парите.

Огледало

За да прйвлече богатството в дома, то трябва да отразява някакво водно пространство извън жилището. Ако наблизо има езеро или тече река, то нека огледалото е обърнато към тях. А в градски условия може да постигнете това, ако го поставите така, че да отразява картина с морска тематика или изкуствен фонтан. Онова, което не бива да правите, е да закачате огледало точно срещу входната врата. По този начин то кара парите, щастието и късметът да бягат от този дом.

Кораб

Може би сте си купили за спомен от морската ваканция в друга страна малко корабче или лодка? Ако притежавате такъв сувенир, то носът му в никакъв случай не бива да сочи навън, защото така изтичат парите от жилището. За да привлечете повече финанси, не оставяйте кораба празен, а го напълнете с дребни жълти монети – те символизират златото.

Баня и тоалетна

Мебелите и вещите в банята и тоалетната

Във фън шуй банята и тоалетната се считат за едни от рисковите места в дома, тъй като акумулират отрицателна енергия. Символите на богатство нямат място в тези помещения. Но може да се предпазите да не изтичат парите от жилището и ръцете ви, като държите вратата на банята винаги плътно затворена. Затворен трябва да е и капакът на тоалетната.

Цветовете

Те също имат значение за прилива на финанси към дома и обитателите му. Югоизточният ъгъл в жилището привлича богатството. Но за да се случи това, той трябва да бъде активиран с подходящите за целта цветове. А те са комбинациите между синьо и черно или червено и златно. Не става дума да пребоядисате стените, а просто да поставите вещ в тези нюанси в този ъгъл.

Растения

Растенията

Ако харесвате стайните растения, то се погрижете нито една от саксиите ви да не стои на северна стена. Това спъва кариерата, а оттам – и паричните бонуси или увеличаването на заплатата ви. Същото правило трябва да спазвате и по отношение на букетите във вази, както и на дървените украшения. Но пък пищно растение с големи кръгли листа, сложено в югоизточния ъгъл на жилището, ще привлече приходите. По правило изкуствените не носят нищо положително за живеещите в дома, затова по-добре ги избягвайте.

Червено

Ho не какво да е, а червена кесия, пълна с монети. Тя действа като магнит за парите, но за да ги привлече в дома, трябва да я поставите на дъното на буркана, в който обикновено държите ориз. Познавачите на фън шуй съветват да подменяте съдържанието на кесията в началото на всяка нова година. И всеки път трябва да увеличавате стойността им, дори да е с много малко, за да расте и доходът ви.

Маса за хранене

Стабилната дървена маса за хранене – независимо дали е кръгла или правоъгълна, привлича парите в дома, докато прозрачните ги оставят да изтекат като през сито. Ако искате да ги задържите и увеличите, то по-добре сменете масата.

Бижута

Кутия за бижута

Независимо дали са със скъпоценни, или полускъпоценни камъни, най-доброто място за тях е на югоизток. Така ще привличат богатството. А за да се случи това максимално бързо, може да ги приберете в златиста метална кутийка за бижута, облицована от вътрешната страна с червен плат.

Счупено

Счупеното може и да носи късмет, но не носи пари. Запомнете това и не пазете пропуканата любима ваза или чашата с леко назъбен ръб. Счупените вещи по-скоро отблъскват богатството, отколкото да го привличат. А и не са особено естетични, нека бъдем честни.

Излишни вещи

Да ги задържате в дома е грешка. Те пречат на положителната енергия и психически натоварват. Но също така възпират успеха и увеличава­нето на финансовото състояние. Колкото повече излишни неща имате в жилището, толкова по-бавно ще се случват нещата в кариерата ви. Съветът на експертите по фън шуй е просто да отделите един уикенд, ако трябва и два, за да изчистите всички непотребни предмети, дрехи и дреболии от дома си.

Снимки

Разположение на снимки и картини по фън шуй

Със сигурност не желаете да си припомняте неуспешните стъпки и решения в живота ви. Тогава защо продължавате да пазите снимки от такива събития? Като ги изхвърлите веднъж завинаги, изхвърляте и отрицателната енергия и лоши спомени, които те носят. И отваряте път за новите начинания, които ще бъдат по-сполучливи и по-добре платени.

Течове

Постарайте се да поправите всички течащи кранчета на чешми, защото така изтичат и парите ви. Не отлагайте ремонта и на скритите тръби, ако сте забелязали съмнителна влага по стените. В дома ви не бива нищо да тече, тъй като това пречи на финансовото благополучие.

Аквариум

Аквариум в дома

Това е един от най-популярните фън шуй елементи за привличане на богатството. Има само няколко подробности, които е добре да знаете, преди да му изберете място в дома. Аквариумът не трябва да е срещу входната врата, между две врати, в кухнята и спалнята, както и до баня или тоалетна. Златните рибки носят пари в дома, но трябва да са 9 на брой, за да има ефект.

Източник: Журнал за жената

Ако следвате тези фън шуй съвети, ще имате хармония в дома си


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар