Само с тези 3 упражнения можете да се възстановите много бързо от натрупаната умора, стрес или при болка!
Здраве

Само с тези 3 упражнения можете да се възстановите много бързо от натрупаната умора, стрес или при болка!

Тези упражнения не отнемат много време и с тях ще отпочинете максимално! Трябва да ги правите всеки ден и ще имате винаги презаредено тяло и дух!

Те не изискват специална физическа подготовка, но постепенно тренират мускулите и извайват тялото. Това обаче е само приятен страничен ефект. По-важната полза е експресният релакс, който дава възможност да се възстановите много бързо от натрупаната умора, стрес или при болка.

Упражнение 1

Упражнение на стол

Ако работата ви е свързана с продължително седене на стол

Важно е да отпуснете врата и освободите тази част от тялото от натрупаното напрежение. Седнете удобно на стол и отпуснете свободно ръце от двете страни на тялото си. Гърбът тряб ва да е изправен, раменете спокойни, а главата повдигната така, че да бъде на една права с гръбначния стълб. От тази позиция наклонете глава надясно, сякаш опитвате да докоснете с ухо рамото. След това наклонете глава наляво. Върнете отново в изходна позиция и повторете още веднъж цялото упражнение.

Упражнение 2

Когато сте подложени на стрес

Седнете в същата изходна позиция на стола. Вдишайте дълбоко и повдигнете ръце, притискайки ги с леко кръстосване точно под ключицата. След това издишайте и наклонете глава първо към едното рамо, а после към другото. Повторете упражнението три пъти.

Упражнение 3

При болки и скованост

Упражнение с ръце на тила

Отново седнете на стола, но не отпускайте ръце, а хванете тила си, така че палците леко да притискат шийните прешлени. Бавно наведете главата надолу като използвате лекия натиск на ръцете върху тила. Върнете в изходна позиция и повторете още веднъж, пише Здравен журнал.

Добавете и билков чай

Някои билкови отвари имат бързо облекчаващо действие, така че бихте могли да ги използвате при нужда. Валерианата има почти мигновен отпускащ ефект, дяволският нокът облекчава напрежението в мускулите, а звездовидният анасон отпуска цялостно.

Правилна стойка пред компютъра

Вече сме имали възможност да ви информираме как се прави отвара от билки. Ако няма друго указание върху опаковката на продукта, който ползвате, сложете две супени лъжици в половин литър вода. Вари се 3 минути, оставя се да изстине 20 минути и се прецежда. След което се изпива на няколко пъти през деня.

Ако имате проблеми със съня, тези 6 упражнения за здрав сън са за вас!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар