Прясното мляко се използва за тези неща като помощник в домакинството – вижте ги и не пропускайте да ги опитате!
За красотата Здраве

Прясното мляко се използва за тези неща като помощник в домакинството – вижте ги и не пропускайте да ги опитате!

Знаете ли, че прясното мляко може да се използва за още много полезни неща освен като храна? Ето някои от тях, които можете да опитате:

Прясното мляко

Възстановява увредената коса

Особено в предстоящия сезон на силните слънчеви лъчи, косата може лесно да загуби блясъка и жизнеността си, но с прясно мляко лесно ще възвърнете силата й. С помощта на бутилка с пулверизатор напръскайте косата си с пълномаслено мляко. Изчакайте 30 мин и след това я измийте, като използвате обичайните за вас шампоан и балсам. Фосфорът, калцият, протеините и други хранителни съставки от млякото ще подсилят косъма и косата ви ще стане пo-бляскава и жизнена.

Подобрява вида на стайните растения

За да възвърнете загубения блясък на листата на растенията у дома, смесете равни части прясно мляко и вода в купа. В получената течност натопете памучен парцал и натъркайте с него листата. Протеините и мазнината в млякото ще придадат страхотен вид на растенията ви.

Подхранва ходилата при напукани пети и мазоли

Прясното мляко и мед

Млякото е естествен вариант за омекотяване на сухата и напукана кожа на краката. Сипете в подходящ леген равни части пълномаслено мляко и топла вода. Накиснете в така приготвената течност стъпалата си за 10 мин. Млечната киселина ускорява възстановителните процеси на клетките на кожата и ходилата стават пo-гладки и меки.След това изплакнете с хладка вода и намажете с мед за 10 минути.

Премахва мастилените петна от кожени повърхности

Ако надраскате с химикал кожения диван или фотьойл, накиснете памучен парцал в прясно мляко, наквасете обилно зацапаното място и изтъркайте петното. Ензимите в млякото помагат да се разгради мастилото, без да се уврежда кожата.

Неутрализира миризмата на кучето

Обичате да се гушкате с вашия любимец, но естественият му аромат не ви е много приятен? Можете да решите този проблем, като прибавите 1 чаша мляко в топлата вода, с която го къпете. Масажирайте козината на кучето с тази смес, а след това го изкъпете по обичайния начин. Ензимите в млякото ще разтворят мазнините и ще неутрализират миризмата на кучето и то ще стане ваш още по-приятен компаньон.

Освежава уморените очи

Прясното мляко и използване

Това е хитринка за спешни случаи, когато сте били на парти до късно или пък просто ви се е натрупало недоспиване и очите ви издават умората. Потопете два памучни тампона (например като тези за почистване на лицето от грим) в студено прясно мляко и ги наложете върху клепачите на затворените си очи. Най-добре е през това време да полежите и да се отпуснете. Задръжте тампоните с мляко върху клепачите си, докато се стоплят. Лауриновата киселина в млякото противодейства на възпалителните процеси и намалява подпухналостта, пише Журнал за жената.

Улеснява поглъщането на големи таблетки

Прясното мляко лесно прокарва хапчетата

Ако хапчетата, които ви е предписал вашият лекар, са твърде големи и трудно се преглъщат, можете qa опитате да ги пиете не с вода, а с мляко. Млякото ще „обгърне“ таблетката и ще я направи по-лесна за гълтане. Но преди да се възползвате от този метод, консултирайте се с лекар или фармацевт дали медикаментът може да се приема в комбинация с прясно мляко!

Тибетската млечна гъба (кефир) се използва за лечение, възстановяване и пречистване на организма! Ето как!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар