Перфектна коса за летния сезон – ето как да я запазим здрава и красива и да съхраним блясъка и цвета й!
За красотата Здраве

Перфектна коса за летния сезон – ето как да я запазим здрава и красива и да съхраним блясъка и цвета й!

Перфектна коса можем да имаме с помощта на тези лесни за спазване правила. Летният сезон и слънчевите лъчи не са съвсем благосклонни към косата. Именно затова е необходимо да се подходи внимателно, за да бъде тя предпазена и максимално красива.

Перфектна коса през лятото

Ако планирате почивка на море, предвидете освежаване на цвета или боядисване поне 2 седмици преди заминаването. Морската вода и силното слънце край брега, непосредствено след нанасянето на боята, водят до отслабване на косъма и дехидратация.

Не подценявайте козметичните продукти, които защитават косата от вредните UV лъчи. Те не са глезотия. Нанасят се равномерно, с нежно масажиране, или директно се впръскват. Освен това предпазват от силно дехидратиране и накъсване на крайчетата на косата.

Слънцезащитните продукти за коса нанасяйте точно като тези за кожа – преди излизане, а не когато вече сте на плажа.

Носете шапка под силното слънце, най-добре е да бъде памучна или сламена, в светъл цвят. Тя предпазва от опасните слънчеви лъчи и в същото време не води до изпотяване.

Грижи за перфектната коса

Ако косата е дълга, нанасяйте слънцезащитните продукти върху косата на всеки 3 часа.

След плуване в морето или басейна, задължително изплаквайте косата с чешмяна вода, за да отмиете солта и хлора. Ако възнамерявате да стоите още на открито, нанесете отново слънцезащитен продукт.

През лятото заменете обичайните шампоан, балсам, маска или серум за коса с такива, които поддържат оптималнахидратация, подхранват и в същото време възстановяват увредената структура на косъма.

Задължително използвайте балсам или маска през летния сезон. Освен че предпазват от дехидратация и подхранват, тези продукти правят косата по-мека и защитават цвета.

След измиване, подсушете косата с кърпа, но без да търкате силно, а само с леко попиване.

През лятото заменете и четката за коса, с която се разресвате, с така­ва, направена от дърво, с по-едри и заоблени зъбци.

Когато се на лага да използвате сешоар, преди това нанесете продукт за термозащита. Дръжте уреда на минимум 15 см от главата и използвайте по-слаба струя и по-ниска температура на сушене. Ако косата е по-дълга, правете пауза, за да могат косата и скалпът да се охладят.

Перфектната коса – съвети

Ако обичате да носите косата си прибрана (на конска опашка, кок или сплетена), използвайте меки ластици за връзване и променяйте позицията на захващане. Не бива да усещате напрежение и опъване на косата.

Домашни маски за лицето и косата от най-популярните блогъри

Това са най-важните съвети, които трябва да спазвате, за да имате здрава и красива коса!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар