Ноктите могат да ни покажат от какво заболяване сме застрашени или вече имаме признаци за някакъв проблем
За красотата Здраве

Ноктите могат да ни покажат от какво заболяване сме застрашени или вече имаме признаци за някакъв проблем

Ноктите издават нашето здраве! Огледайте ги добре и вижте какви проблеми могат да ви дойдат до главата…

Ноктите и здравето

ПОЖЪЛТЯВАНЕ. Ако не e поради тютюнопушене или злоупотреба с лака за нокти без предпазваща база, жълтият цвят издава проблеми на лимфната или дихателната система. Може да е признак за хроничен синузит, бронхит, плеврит или ревматоиден артрит.

ПОБЕЛЯВАНЕ. В комбинация с бледа кожа на пръстите, говори за недостиг на желязо и ниско съдържание на кислород в кръвта. Това може да се случи по време на бременност и да бъде компенсирано лесно с промяна в храненето (повече зеленолистни зеленчуци, червено месо, бобови продукти).

НОКТИ В СИНЬО-ВИОЛЕТОВО. Това означава, че кръвта не циркулира добре в тялото, което може да бъде симптом на много заболявания, включително диабет, сърдечни заболявания, хипотиреоидизъм и синдром на Рейно.

Лесно се чупят ноктите

ЧУПЛИВОСТ. Издават нездравословно хранене. По-конкретно липса на витамини и минерали, особено на калций, желязо, селен, цинк и мед. Но чупливостта може да има и други причини: дехидратация, стрес, заболяване на щитовидната жлеза или твърде често излагане на агресивни препарати, което отслабва нокътната плочка.

БЕЛИ ПЕТНА. Причините може да са най-различни: липса на калций, на цинк или витамин Вб, или гъбична инфекция. Временната поява не е симптом на сериозно заболяване. Здравословният хранителен режим може да поправи проблема, единствено гъбичната инфекция налага лекарска помощ.

НЕРАВНОСТИ. Вълнообразните неравности по повърхността могат да бъдат разположени хоризонтално, вертикално или диагонално и да са знак за дерматит, псориазис, ревматоиден артрит.

Кога ноктите издават болестите ни

РАЗСЛОЯВАНЕ. Случва се при прекомерна употреба на дразнещи детергенти. Но е възможно да показва пневмония, интоксикация, заболяване на щитовидната жлеза или да е симптом на ранен артрит.

Пастата за зъби може да ни избави от петна, да почисти много добре предмети от домакинството. И още…10 ползи прочетете тук!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар