Как гладът за 3 дни лекува рак – обяснението на учените!
Здраве

Как гладът за 3 дни лекува рак – обяснението на учените!

Гладът за 3 дни обновява имунитета и се извършва пълна подмяна на белите кръвни клетки. Вижте как!

Гладът за 3 дни лекува

Според учени от Калифорнийския университет гладуването кара стволовите клетки в организма да стартират производството на нови левкоцити (бели кръвни клетки), които се борят с инфекциите. Този процес е много важен за хора с увреден или рухнал имунитет например от химиотерапия.

„Гладът натиска бутона „старт“ на стволовите клетки да започнат преизграждане и обновяване на цялата система“, казва д-р Валтер Лонго, водещ научния екип. Според него поради глада тялото се нуж­дае от енергия и започва да преработва и да изхвърля увредени, непълноценни или стари клетки. Така се създава „буквално нова имунна система“.

В продължение на 6 месеца екипът на д-р Лонго е правил клинични изследвания с хора, които са били карани да гладуват за кратки периоди от 2 до 4 дни. Резултатите според тях са „много обещаващи“.

Той обаче отбелязва, че гладуването не бива да се проточва повече от 2-3 дни, както и че не бива да се прилага твърде често.

Особена полза от гладуването според д-р Лонго имат болните от рак. Екипът му е изследвал как то действа на 8 вида тумори. Оказало се, че гладът е потиснал растежа и разпространението на 5 от тях:

  • глиом,
  • меланом,
  • невробластом,
  • на простатата и
  • на гърдата.

Така е удължил живота на болните, без да е прилагана химиотерапия.

При нормалните клетки гладът намалява рязко клетъчната активност. При раковите обаче (особено на гърдата) гладът засилва синтеза на белтъци в туморните клетки, за да може растежът и делението им да продължат. Това обаче ги обрича, тъй като те отделят твърде много свободни радикали и от това ДНК на туморната клетка се умъртвява.

На практика гладът тласка туморните клетки към самоубийство, а здравите – не, обясни д-р Лонго.

Гладът за 3 дни

Някои привърженици на гладолечението са убедени, че след гладуване всяка болест се възобновява. Това става, ако човек се върне към старите си навици на хранене. Гладуването води до радикално очистване на организма от отрови, но то не може да предотврати последващо „замърсяване“! А то неизбежно ще настъпи, ако човек се върне към безразборно хранене. Това означава, че трябва да избягвате продукти на промишленото производство или подложени на топлинна обработка храни. Както и хляб, много зърнени продукти, кафе, безалкохолни напитки, витаминни препарати и други.

Гладът за 3 дни рестартира имунната система

Затова се препоръчва след гладуване и след времето на захранване хората да се придържат предимно към вегетарианско меню. Не по-малко от 60% от менюто да са пресните плодове и зеленчуци. Главни източници на белтъчини и мазнини в това хранене трябва да станат ядките и семената, в по-малка степен бобовите и зърнените храни. Много важно е да се изключат неправилните съчетания на едни продукти с други. Ефектът от гладуването в голяма степен зависи от последващото го природосъобразно и разделно хранене.

Лечението с глад е помогнало на много хора, болни дори от рак! Какво представлява и два варианта за хранене по дни!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар