Бръчките издават от какво боледува тялото ни. Вижте как става това!
За красотата Здраве

Бръчките издават от какво боледува тялото ни. Вижте как става това!

Бръчките издават не само възрастта, но и някои болести, както и предразположеност към тях. Ако човек се погледне в огледалото, ще научи доста неща за здравето си. Ето как!

Гънките по горния клепач са сигнал, че може би не всичко е наред със сърцето.

Бръчките издават болестите ни

Късите надлъжни бръчки по челото пък разкриват слаба нервна система, склонност към депресии и неврози.

Ако са се появили гънки в горната част на носа до веждите, може да има проблеми с пикочния мехур и бъбреците и скоро ще се появят оплаквания, свързани с тях.

Диагонални бръчици по бузите говорят за хипертония.

Бръчките на шията

Ако шията е набраздена или нагъната, може да е заради болести на обмяната или на проблем в горната част на гръбначния стълб.

Гънките на смеха в ъглите на очите и устата разкриват весел нрав, но и подсещат, че е добре човек да провери стомаха си.

Мрежата от бръчици под долния клепач е от недостиг на витамини и проблеми със съня.

Бръчките около устните

Малките резки над горната устна са свързани с понижено ниво на хормоните и проблеми в ендокринната система.

Дълбока бръчка между долната устна и брадичката е сигнал за проблеми с червата.

Гънката пред ухото „намеква“ за сърдечни проблеми.

Онкологичните заболявания „избиват“ във вида на човека. Показател за наличие или отсъствие на рак могат да са и бръчките. Британски учени са установили, че хора със силно набраздени лица са изложени на двойно по-голям риск да хванат рак на кожата от техни връстници с по-опъната кожа. Хора с дълбоки бръчки е по-вероятно да развият рак на белите дробове и този риск е 5 пъти по-висок, отколкото при тези, чиято кожа е по-гладка.

Бръчките издават не само възрастта

За да се отървете от бръчки, които са възникнали в резултат на заболяване, е необходимо, на първо място, да лекувате самото заболяване. След като имате поставена диагноза, можете да откриете съвети и рецепти за лечението й в нашия сайт. Ако имате въпроси, поставете ги в коментар.

Бъдете здрави!

Процесите на стареене можем да забавим без скъпи козметични продукти и процедури! Ето как!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар