Металите също са лечебни и влияят на здравето ни! Вижте при какви болести да използвате желязо, магнит, олово и още…
Здраве Любопитно и забавно

Металите също са лечебни и влияят на здравето ни! Вижте при какви болести да използвате желязо, магнит, олово и още…

Металите всеки познава – това са злато, сребро, мед, желязо и др. Украшения, медальони, гривни, амулети и вещи от метал, когато са близо до тялото, влияят на здравето и съдбата. По въпроса в древността са създавани цели трактати. Аксесоари от метал са използвани от шаманите и жреците за мистични ритуали.

Злато

Как лекуват металите – злато

За него се твърди, че удължава живота и помага за повишаване на социалния статус. За предпазване от нервен срив се носи златен синджир на врата с по-едра висулка. Енергията на златото сгрява и затова от него се правят венчални халки, които да поддържат силата на чувствата. Златен пръстен на безимения пръст действа укрепващо на сърцето. Ако се носи на друг пръст, предотвратява появата на ревматизъм.

Сребро

Сребро

Помага при сърдечни проблеми и болести на храносмилателната система, успокоява нервите. Дезинфекцира и затова от този метал се правят прибори за хранене. Сребърните украшения пазят от лоши очи и уроки.

Мед

Украшенията от мед са за хора, които имат проблеми с кръвното или са метеоронати – влияят се от промените във времето. Медните гривни пазят от магнитни бури и премахват главоболие. Медта ускорява зарастването на раните и предпазва от поява на хематоми, ако се постави охладена медна монета върху натъртено място. Такава монета, приложена по специален начин, може да излекува и хемороиди. Закрепена на гръбнака, облекчава радикулит, а на краката – варикозна болест. Помага още при синузит и шум в ушите.

Желязо

Желязо

Най-използваният от металите желязото поглъща енергии. Ето защо не бива да се ползват железни аксесоари и бижута, тъй като те докарват потиснатост, угнетеност и неприятности. Наистина, желязото помага на възбудимите хора, като ги успокоява. Но флегматичните трябва да го избягват.

Стомана

Тя се смята за символ на мъжественост и устойчивост. Стоманени пластини, прикрепени към стъпалата, спасяват от епилептични припадъци.

Метални бижута

Магнит

За благотворното влияние на магнита има много теории, залегнали в основата на днешната магнитотерапия. Смята се, че магнитът настройва тялото за самоизцеление. В древността хората са смятали, че магнитът в джоба привлича парите, а ако го носят жени, им гарантира мъжката любов.

Платина

Платина

С мощното си биополе бижутата от платина носят на притежателя си здраве и щастие.

Титан

Това е един от металите на бъ дещето, много здрав и издръжлив. Ако някой страда от алергии, е добре да носи бижута с титан. Той го пази от обостряне.

Месинг

Помага за хармонично общуване между хората, за добро представяне на изпити и при важни срещи, за бързо запаметяване. Носете пръстен от месинг, когато имате нужда от помощта му.

Олово

Олово

Оловна пластина, прикрепена към гърба, дава мъжка сила, а оловен пръстен помага на жените да отслабнат. Оловото се свързва с благосъстояние, придобито с труд. Смятат го за магически метал и го използват при гадания и различни ритуали. Той запомня и извлича отрицателната енергия. Ето защо не бива да се купуват оловни антикварни предмети. По същата причина се използва и за леене на куршум – ритуал срещу стрес и тревоги.

Бронз

Тази сплав запомня миналото и неутрализира негативни енергии. Може да отдаде енергия, но само на човек, на когото тя не достига.

От металите се правят различни украшения

Мелхиор

Прави човека мъдър, уравновесен, хармоничен и устойчив. При хранене с прибори от мелхиор се водят по-задушевни разговори на масата.

Цветните камъни са лечебни! Сега можете да научите кой камък какво лекува и защо!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар