Какъв характер имате? Ще разберете по това какви книги обичате да четете… Вижте как?
Астрология, мистика, езотерика Култура, творчество Любопитно и забавно Стил в живота

Какъв характер имате? Ще разберете по това какви книги обичате да четете… Вижте как?

Какъв характер имаме си личи по много от нашите навици, казват психолозите. В това число и любимият ни жанр от книгите подсказва какъв човек сме, кои са нашите добри черти и недостатъци.

Какъв характер имате според любимите ви книги

Световна класика

Вие сте от хората, които са чели и препрочитали творбите на Балзак, Булгаков, Хемингуей, Стайнбек или Джейн Остин. И това са само малка част от любимите ви автори. Цените красивото и обичате да откривате красотата във всичко, което ви заобикаля. Но не сте повърхностни. Точно обратното – търсите и изследвате задълбочено същността на всеки проблем.

Фантастика

Четете с интерес както Айзьк АзимоВ, така и фентъзи истории като „Властелинът на пръстените“ или „Хари Потър“. Вие сте мечтател, харесвате свободата и мразите догмите.

Високо цените истинското приятелство. Вероятно любовта ви към магичното започва още в детските години – от приказките и четенето на древногръцките митове и легенди. Не витаете ли твърде много в облаците понякога?

Чете книга

Любовни

Обожавате книги за любов и силни чувства. Особено ако в тях има и зрънце истина. Вие сте истински професионалист в работата и обичате да изпипвате всичко в детайли. Но не сте работохолик. За семейството и приятелите си сте готови на всичко. Цените историята, миналото, романтиката. Но обичате да планирате, мразите изненадите.

Ужаси

Стивън Кинг е любимият ви писател. Обичате страховитите истории, но не се плашите лесно. По-скоро ви допада усещането, когато адреналинът ви се покачва. Допада ви всичко екстремно и сте първият, който ще се подреди на опашката за скоростното влакче в увеселителния парк. Животът на ръба обаче се оказва труден за съжителство, не мислите ли?

Духовни

Тези книги са ви интересни, защото ви обясняват сложния свят, в който живеете, и проблемите на хората. Вие сте мислител, който изглежда е объркал времето и мястото, в които да се роди. Стремите се да правите добро, да живеете здравословно, да овладявате гнева си. Подготвени сте да решите всеки проблем по мирен начин. Но понякога се разминавате с хората.

Чете книга

Криминални

Обичате загадките и мистериите, които ви карат да мислите, разплитате и търсите отговори на поставените въпроси. Животът би бил скучен, ако всичко в него идваше, сервирано наготово. Търсите мотивиращи и понякога странни решения в реалния свят. Има опасност да объркате живота си. Успокойте малко темпото!

Биографии

Харесвате да четете за Живота на велики или интересни личности. В ежедневието си предпочитате да сте слушател, отколкото деен участник. Но не сте сухар. Напротив – смеете се с удоволствие на анекдоти и забавни случки. Проблемът е, че опитвате да живеете като великите. А може би тайно мечтаете един ден да станете като тях и да напишете своя биографичен роман?

Приключенски

Независимо дали историите се развиват в далечното минало, или напред в бъдещето, вие прелиствате с нетърпение страница след страница. Може би в очите на другите изглеждате леко инфантилни, но всъщност сте доста интелигентни. А тези книги ви карат да се чувствате млади и силни. Някои ви подценяват, но истината е, че оцелявате лесно в трудна ситуация.

Дали цветовете влияят на настроението, поведението, чувствата и здравето ни? Вижте какво казват психолозите!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар