Какъв характер имате? Ще разберете по това какви книги обичате да четете… Вижте как?
Астрология, мистика, езотерика Култура, творчество Любопитно и забавно Стил в живота

Какъв характер имате? Ще разберете по това какви книги обичате да четете… Вижте как?

Какъв характер имаме си личи по много от нашите навици, казват психолозите. В това число и любимият ни жанр от книгите подсказва какъв човек сме, кои са нашите добри черти и недостатъци.

Какъв характер имате според любимите ви книги

Световна класика

Вие сте от хората, които са чели и препрочитали творбите на Балзак, Булгаков, Хемингуей, Стайнбек или Джейн Остин. И това са само малка част от любимите ви автори. Цените красивото и обичате да откривате красотата във всичко, което ви заобикаля. Но не сте повърхностни. Точно обратното – търсите и изследвате задълбочено същността на всеки проблем.

Фантастика

Четете с интерес както Айзьк АзимоВ, така и фентъзи истории като „Властелинът на пръстените“ или „Хари Потър“. Вие сте мечтател, харесвате свободата и мразите догмите.

Високо цените истинското приятелство. Вероятно любовта ви към магичното започва още в детските години – от приказките и четенето на древногръцките митове и легенди. Не витаете ли твърде много в облаците понякога?

Чете книга

Любовни

Обожавате книги за любов и силни чувства. Особено ако в тях има и зрънце истина. Вие сте истински професионалист в работата и обичате да изпипвате всичко в детайли. Но не сте работохолик. За семейството и приятелите си сте готови на всичко. Цените историята, миналото, романтиката. Но обичате да планирате, мразите изненадите.

Ужаси

Стивън Кинг е любимият ви писател. Обичате страховитите истории, но не се плашите лесно. По-скоро ви допада усещането, когато адреналинът ви се покачва. Допада ви всичко екстремно и сте първият, който ще се подреди на опашката за скоростното влакче в увеселителния парк. Животът на ръба обаче се оказва труден за съжителство, не мислите ли?

Духовни

Тези книги са ви интересни, защото ви обясняват сложния свят, в който живеете, и проблемите на хората. Вие сте мислител, който изглежда е объркал времето и мястото, в които да се роди. Стремите се да правите добро, да живеете здравословно, да овладявате гнева си. Подготвени сте да решите всеки проблем по мирен начин. Но понякога се разминавате с хората.

Криминални

Обичате загадките и мистериите, които ви карат да мислите, разплитате и търсите отговори на поставените въпроси. Животът би бил скучен, ако всичко в него идваше, сервирано наготово. Търсите мотивиращи и понякога странни решения в реалния свят. Има опасност да объркате живота си. Успокойте малко темпото!

Какъв характер имате показват любимите ви сюжети от книги

Биографии

Харесвате да четете за Живота на велики или интересни личности. В ежедневието си предпочитате да сте слушател, отколкото деен участник. Но не сте сухар. Напротив – смеете се с удоволствие на анекдоти и забавни случки. Проблемът е, че опитвате да живеете като великите. А може би тайно мечтаете един ден да станете като тях и да напишете своя биографичен роман?

Приключенски

Независимо дали историите се развиват в далечното минало, или напред в бъдещето, вие прелиствате с нетърпение страница след страница. Може би в очите на другите изглеждате леко инфантилни, но всъщност сте доста интелигентни. А тези книги ви карат да се чувствате млади и силни. Някои ви подценяват, но истината е, че оцелявате лесно в трудна ситуация.

Дали цветовете влияят на настроението, поведението, чувствата и здравето ни? Вижте какво казват психолозите!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар