Бързи начини да укротим гнева преди да сме извършили някоя глупост!
Здраве

Бързи начини да укротим гнева преди да сме извършили някоя глупост!

Да укротим гнева не е трудно, но това е привилегия само на силните хора. Трябва да се научим да бъдем силни и да не му се поддаваме. Последиците от гнева винаги са лоши, а могат да бъдат и фатални!

Да укротим гнева

Вдишайте и бройте до 10

В популярния съвет „Брой до 10!“ няма нищо случайно.

10 секунди е необходимото време на мозъка да осъзнае проблема и помири организма и тялото с него. Вдишвайки, вие насищате организма с кислород, а 10-секундната пауза стартира процеса на успокоение, по време на който се задействат защитните механизми.

Потърсете причината, а не фантазирайте

Когато гневът е провокиран заради действията или думите на друг човек, по-правилно е да опитате да откриете причината, отколкото да се ядосвате напразно. Понякога разчитаме неправилно мислите на човека отсреща и това е една от най-честите грешки, които повечето хора правят. Не се срамувайте да попитате и да изясните ситуацията, вместо да фантазирате какво е искал да каже. Нищо чудно да няма обективна причина за гнева ви.

Как да укротим гнева

Не бъдете злопаметни

Дори да са ви ядосали твърде много, не съхранявайте тази обида за дълго в себе си. Това разболява, твърдят учените. По-добрият и здравословен начин е да реагирате, като простите, независимо, че виновният е друг. Прошката лекува.

Проявете чувството си за хумор

Когато някой -много ви ядоса, а няма основателна причина, не му се сърдете, а се усмихнете, пошегувайте или проявете фина ирония. Така няма да се натоварите с негативни емоции и по-лесно ще преодолеете и забравите случката.

Укротим гнева

Приемете реалността

С какво ще промените нещата, като се гневите? Най-вероятно човекът, който ви е провокирал, отдавна не помни случката или ви е отминал по улицата (ако е непознат). Продължавайки да връщаме историята и да мислим „как бихме реагирали, ако…“, всъщност не правим услуга на себе си, а само се натоварваме негативно. Затова е по-добре да приемем станалото като част от реалността и да отминем напред.

На кои точки да си правите масаж при нерви, главоболие, болки в гърба и още…


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар