Червеният кромид лук (ашлама) убива раковите клетки – доказано от канадски учени!
Здраве

Червеният кромид лук (ашлама) убива раковите клетки – доказано от канадски учени!

Червеният кромид лук (ашлама) е пълен с антиоксиданти, които унищожават туморите, писа в. „Дейли мейл“, позовавайки се на канадски учени.

Това обяснява защо в някои части на света, където се яде редовно кромид, случаите на рак са по-редки.

Червени кромид лук

Кромидът предизвиква смъртта на раковите клетки, като създава неблагоприятна среда за тях. Те престават да комуникират и това спира растежа на тумора. Такова действие има и белият кромид, но то е по-силно при червения. Логично, тъй като е най-тъмен, той да е с най-много противоракови съставки, каза авторът на изследването Абдулмонем Мураян от университета на Гелф.

Най-силно противораково действие в ашламата имат антоцианините, на които той дължи цвета си. Туморите се спихват и заради флавоноида керцетин. Канадският екип е доказал това, като е третирал туморни клетки с керцетин, извлечен от 5 основни сорта кромид.

Според предишно изследване червеният лук предотвратява и сърдечносъдови заболявания. Учени от Хонконг доказаха, че той разгражда лошия холестерол от тялото, но задържа добрия, който има предпазен ефект за сърцето.

Червен кромид

Как да използваме червения кромид лук за лечебни цели?

Най-лесно лукът се използва, като добавка към всички салати, които правите. Освен това се поставя в ястия, които готвите, но без да прекалявате с обработката, за да не се изпарят полезните му съставки. Добре е лукът да се задушава съвсем леко само да омекне и да се добавя в края на готвенето.

Освен това е добре във всяка стая да имате по една нарязана глава кромид лук, която да се подменя на всеки 3 дни. Вярно е, че миризмата не е от най-приятните, но затова пък няма да се разболявате от вируси и други гадни болести.

Основните съвети, които дават специалистите за преодоляване и предпазване от болести е да внимаваме с какво се храним и какво пием.

Кромид лук – червен, ашлама

Най-важните 4 съвета срещу рак и гадни болести

  1. Не яжте захар! Тя храни раковите клетки!
  2. Борете възпаленията! Те са причина за хроничните болести и рака. Приемайте богати на омега-3 грани – риба, орехи, ленено семе.
  3. Ракът се причинява от чревните бактерии! Яжте храни, богати на пробиотици – кисело мляко, куркума, масло от гроздови семки и всички подобни. Пийте редовно пробиотици във вид на хранителни добавки.
  4. Изхвърлете от менюто си храните-боклуци! Това са консервите, полуфабрикатите, всички колбаси, преработени продукти, пълни с подсладители, подобрители, набухватели и оцветители, включително хлябът!

Трябва да запомним едно много важно правило – болестите и ракът са резултат от лоши навици преди всичко! Промяната им може да предотврати и дори да премахне наличен тумор. Защото имунната ни система, ако е добре съхранена и не изтормозена от храни-боклуци и лоши навици, открива раковите клетки и ги унищожава.

Бъдете здрави!

Използване на лук при общи травми – натъртване, удар или преумора на крайниците


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар