Фестивал „Морски изгреви“ се провежда в Ахтопол за четвърта година!
Култура, творчество Любопитно и забавно

Фестивал „Морски изгреви“ се провежда в Ахтопол за четвърта година!

Заповядайте в живописния Ахтопол! Едно селище запазило древния си дух, чара на малките улички, спокойствието, тишината и автентичността! В това благословено място за четвърта година се организира Фестивал „Морски изгреви“ от 24 до 29 юли! Той обединява изкуството, духовността, здравето и красотата в един формат.
https://goo.gl/MJdcTB

Безпределността на човешкия дух, поривът за свобода, силата на творческия заряд, осъзнаването за водещата роля на духовността в живота ни, са опорни точки на Фестивал „Морски изгреви“.  За всеки един човек да има нещо ново, което да го завладее, да го провокира, да го накара да се замисли върху основни постулати в живота ни. Понякога приемани безпрекословно и наследени от криви модели във възпитанието и образованието.

Фестивално настроение в Ахтопол

Фестивалът цели Ахтопол да стане притегателно място за хората с интерес към природосъобразния начин на живот. За търсещите спокойствие, чистота и запазена природа. Призовава към опазване на еко-системата на региона около този единствен град по Черноморието, влизащ в границите на парк Странджа.

Широкият обхват на Фестивала дава възможност за представяне на голямо разнообразие от теми в областта на:

  • личностното и духовно развитие,
  • лектори и консултанти,
  • психолози, писатели и поети,
  • певци и музиканти,
  • художници и приложни творци.

Показва природни начини за лечение и възстановяване. Нови тенденции за поддържане на физическото здраве и красота. Говори се за храната като приятел и лек. За силата на билките… Потапя в хармонията, която излъчва животът близо до природата.
https://goo.gl/5LScuQ

Посрещане на изгрева

Замислен като потвърждение на масовото празнуване около посрещането на Джулая, фестивалът преминава в седмичен празник на Морските изгреви. Всяка сутрин слънцето се посреща с различни водещи, които посвещават в практики и медитации, свързани с поемане на силата на първите слънчеви лъчи.

Йога с Ива Благоева

Сутрешните практики продължават с йога на плажа под умелото ръководство на Ива Благоева.

Сърф за начинаещи

На 27 юли предстои и училище за начинаещи сърфари, заедно с Akasha surf school и инструктори Илияна Стоилова и Йоан Колев.

Семинари в арт галерията

Програмата на фестивала преминава в дневни семинари, в артистичната галерия – АлтерЕго. Там в 5 фестивални дни ще се проведат 10 изключително разнообразни беседи, лекции, практики и медитации в областта на личното и духовно израстване. Прокарана е линия на запознаване с женската енергия, в серия от семинари:

Ахтопол – Морски изгреви, Бисерка Райкова

„Здраве за Жената“. Защо се стига до хормонален дисбаланс и кое провокира тази фина система на женската репродуктивна система? – лектор Бисерка Райкова;
Практически семинар за жени – „Женското присъствие“ – Енергийни, психологически и танцово-медитативни практики за свързване със силата на женското присъствие – лектор психотерапевт Кремена Станилова;

Д-р Румен Стоилов

„Балансиращата роля на женската енергия“ – лектор д-р Румен Стоилов;
Техники за жената чрез движение и звук – водещ Анжела Атанасова

В областта на алтернативните техники за здраве е представянето на Боуен терапията и Реджуванс – естествен лифтинг за лице от Боуен терапевт Виолета Кузмова.
За „Силата на йога“ ще разберем от семинара на нашия инструктор по йога на плажа – Ива Благоева.

Следват семинарите с психотерапевтичен аспект, където Боби Георгиев отива отвъд живота на ограниченията с древната хавайска техника Хоопонопоно за постигане на благополучие, здраве, душевен мир – всичко, за което мечтаете.
Какво ни възпрепятства да бъдем себе си? – това е въпрос, на който ще отговаря с помощта на Хюман дизайн  Гергана Кацарова-Папа.
Във вълнуващи срещи с Истинската наша Същност  – Подсъзнанието или така нареченото „Вътрешно дете” ще ни поведе Марияна Анастасова в семинара „Изцеление на Вътрешното дете“.

Христо Буковски

„Древното светилище Индипасха в лечителската практика като магия на прераждането“ – изследователят и писател Христо Буковски, посвещава в тайнствата на Индипасха и подготвя за прехода на 29 юли до тракийското светилище.
https://goo.gl/HUUEXw

Веселина Вачкова

Фестивалът продължава във вечерни изпълнения, посветени приоритетно на поетичното и музикално творчество.  Две теми ще се различават и една от тях е беседата на доц. д-р Веселина Вачкова изнесена в  новата църква „Св. Успение Богородично“  – „На онези, които благовестят словата чрез буквите, а нещата чрез образите, така че ползата да бъде еднаква – вечна памет!“. Д-р Вачкова посвещава в думите и образите, с които Църквата признава проповядването на Христовото слово.
Другата беседа е на д-р Румен Георгиев „За живот в здраве, свобода и хармония“, който подготвя за пътуването към Индипасха. https://goo.gl/HUUEXw

Керана Ангелова

В основата на създаването на фестивал „Морски изгреви“ са творци на изкуствата. Писателката Керана Ангелова е посветила талантливото си перо на Странджа и морето. Тази година нейни стихове и кратки откъси от есета ще звучат между вечерните изпълнения.

Ана Боянова и Емил Калев

Другите основополагащи на фестивала са дуетът Ана Боянова и Емил Калев. Те са изпълнители с уникално собствено присъствие в интерпретацията на сефарадската и неаполитанската музика. Дуетът ще представи новия си проект – квинтет „Алхамбра“ с участието на съпровод от кавал, две китари и перкусии.

Две вечери имат своето поетично посвещение:
Мина Карагьозова – поетеса родом от Хасково, ще изнесе своя поетично-музикален рецитал „Танц“.

Аксиния Михайлова

Аксиния Михайлова – носителката на годишната френска награда за поезия „Аполинер“,  понася със своя рецитал натам „Където крилата на чайките оставят белези във въздуха“.

Музикалните участия започват с откриването на фестивала и „Посвещение“ – Православни песнопения  в изпълнение на Мъжки хор с ръководител Красимира Костова, в новата църква „Св. Успение Богородично“.

Вокална група Оренда

ВГ „Оренда“ от Етрополе представя концертът „Тук, в България“ с популярни песни за България.

Самуил Гелев

Две авторски представяния на творци с акустична китара и вокал – Свилена Тенева и гостът от Испания с акустична китара – Самуил Гелев.

Вера Илиева

Очаква се първото международно изпълнение с Музикално-театрална група „Пасторелла“ с ръководител оперната прима Вера Илиева, която живее и твори в Германия.  „Вземи един лъч слънце в сърцето си“  е името на програмата, включваща песни за добро настроение и е изготвена специално за фестивал „Морски изгреви“ в Ахтопол.

Дует Маестро и приятели

Дуетът „Маестро и приятели“ – Милена Михайлова и Атанас Рачев от Плевен представя концерта „Една китара не спира да звъни…“
Танцовите изпълнения са свързани с посвещаването на женската енергия и модерния Египетски танц, както и танц на суфите изпълнени от Анжела Атанасова и Мария Парисова.

Последният ден 29 юли се различава и е посветен на  посещение на тракийското, лечебно светилище Индипасха https://goo.gl/HUUEXw с водещи Христо Буковски и д-р Румен Стоилов, а вечерта фестивалът се закрива с голям гала-концерт.

Още новини за фестивала четете  на сайта

ФЕСТИВАЛ „МОРСКИ ИЗГРЕВИ“
Изкуство, Духовност, Здраве, Красота
24 – 29 юли 2017 г. – гр. Ахтопол

https://www.morski-izgrevi.net/

Както и на страницата във Фейсбук:

https://www.facebook.com/morskiizgrevi/

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар