Динята и семките й използвайте за лечение на цистит и камъни в жлъчката – ето още рецепти и съвети
За красотата Здраве

Динята и семките й използвайте за лечение на цистит и камъни в жлъчката – ето още рецепти и съвети

Динята е възможно най-полезната храна за прочистване на организма от токсини. Полезна е и за здравето, има свеж вкус и съдържа много вода (почти 90%). А и лятото е сезонът на дините – чудесна възможност тялото да се прочисти от насъбраните отрови и покрай това да се свали някой килограм.

Динята и семките й – ползи и рецепти

Динята съдържа лесноусвоими захари – фруктоза и глюкоза, богата е на целулоза, пектини и фолиева киселина. Почти няма противопоказания и е идеална за прочистване на бъбреците и пикочните пътища.

Като лекарство динята помага при жлъчнокаменна болест, бъбречни проблеми, атеросклероза, подагра, артрит, хепатит, болести на кръвта и др. Сокът на динята съдържа по-малко органични киселини от месестата част, в него няма фибри и затова не натоварва стомашно-чревния тракт. Пие се по 1 чаша сок от диня преди ядене, за да се намали количеството поета храна след това.

Динята и семките

Семената (семките) на динята са изключително полезни,особено при цистит, треска и камъни в жлъчката. Съдържат 50% масло, което е богато на линолова, линоленова и палмитинова киселина.

Събирайте семките от добре узрели дини, които изяждате и ги слагайте върху чиста хартия да се сушат. Не трябва да се сушат на слънце, а на сухо и проветриво място. Сушените семки счуквайте на прах и смелете в кафемелачка. По една чаена лъжичка от този прах слагайте в храната си – задушени зеленчуци или салата. Не ви препоръчваме топлинна обработка на семената, тъй като се загубват полезните им свойства.

За прочистване на бъбреците яжте диня постоянно за срок от 5 дни. Тъй като през нощта урината се концентрира, а това е основната причина да се образуват камъни в бъбреците, яжте диня и през нощта през тези 5 дни.

Динята

За цялостно прочистване на организма дневно може да се яде поне по 1 кг диня на всеки 10 кг от собственото тегло. Тоест човек с тегло 60 кг може да изяжда по 6 кг и дори по 9 кг диня на ден. Ако целта е отслабване с 1-2 кг, без да се натоварват стомахът и червата, достатъчни са 3 резена диня дневно.

Диета при нервно напрежение и стрес и примерно меню при камъни в бъбреците

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар