Брадавици – от къде „пристигат“ и как да ги „изгоним“ – лесни рецепти с природни средства
Здраве

Брадавици – от къде „пристигат“ и как да ги „изгоним“ – лесни рецепти с природни средства

Всеки поне веднъж е имал брадавици, особено в детска възраст. Неприятни за гледане и пипане, те са доброкачествени тумори с груба повърхност. Някои ги смятат за безобидни, но всяка брадавица трябва да се види от специалист. Може да се окаже опасна.

Брадавици

За появата на брадавиците са виновни вируси, които се спотайват в тялото. При стрес, уплаха, нервно напрежение и силна възбуда те избиват по кожата като брадавици – поединично или на групи.

Вирусите се предават лесно при докосване или ръкостискане, ако има раничка или цепнатина по кожата. Но обикновената белина ги унищожава. Брадавиците трябва да се лекуват, защото може да плъзнат по тялото. Някои изчезват сами и това става по-често при децата. Стандартното лечение е чрез изгаряне, изрязване или премахване с лазер. И при трите терапии брадавиците може да се по­явят отново.

Витамин А и С

Витамин С се стрива на прах

Всеки може сам да се справи с брадавицата, стига да е сигурен, че тя е именно брадавица. Натривайте мястото вечер преди лягане с капсула витамин А в продължение на месец. Ако брадавиците са по краката, те са по-упорити и се третират по-дълго. Лечебен ефект има и витамин С – таблетката се стрива на прах и се добавя капка вода. Нанася се върху брадавицата и се покрива с анкерпласт. През няколко дни се сменя пак в продължение на месец.

Рициново масло

Друг стар метод е да се смеси рициново масло със сода за хляб, за да се получи паста. Намазва се за няколко дни, като се покрива с лепенка. После се сменя.

Бананова кора

Бананова кора против брадавици

Отрязва се парче бананова кора, колкото да покрие брадавицата с месестата част върху нея. Отгоре се залепва анкерпласт и се оставя да действа през нощта. На сутринта кората се маха и вечерта се слага ново парче. Повтаря се, докато се появят мъртви клетки по брадавицата. Те се премахват внимателно с пила и лечението с кората от банан продължава, докато брадавицата изчезне.

Екстракт от гроздово семе

Екстракт от гроздови семки

Той има силни антивирусни свойства. Продава се в магазините за здравословни храни. Няколко капки от него се нанасят сутрин върху брадавицата и тя се покрива с анкерпласт. Същото се повтаря и вечерта.

Сок от глухарче

При откъсване на цвят от глухарче от него изтича бял млечен сок, който се нанася върху брадавицата. Мястото се покрива с лепенка за 24 часа и така всеки ден до изчезване на брадавицата. Същия ефект имат и млечният сок от зелена смокиня, както и жълтият от билката змийско мляко. Тя расте и в градовете. Сокът е от корена й и може да се използва дори през зимата.

Смачкан чесън

Смачкан чесън

Смачква се скилидка чесън и се нанася върху брадавицата. Отгоре се залепва лепенка и така, докато тя изчезне.

Източник: в-к Здраве без лекарства

Черният кимион отстранява кожни язви, акне и циреи; разтваря камъни в бъбреците и жлъчката и още…


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар