Това са най-важните съвети, които трябва да спазвате, за да имате здрава и красива коса!
За красотата

Това са най-важните съвети, които трябва да спазвате, за да имате здрава и красива коса!

Основният проблем на повечето хора е, че не знаят елементарни истини за косата. Ето пет основни закона, които трябва да спазвате!

Грижа за косата
Грижа за косата

ХИДРАТАЦИЯ

Досущ като кожата, и косата има нужда от овлажняване. Поне един от продуктите, които използвате, трябва да има такъв ефект. Ако не страдате от патологичен косопад, то просто заменете шампоана или балсама с хидратиращи. А най-добре – и двата продукта.

МАСКА

Смяната на температурите може да доведе до изострена чувствителност на скалпа и сърбеж, който не е задължително да бъде съпроводен от пърхот. В този случай ще помогне маската. Тя ще улесни адаптацията, успокои скалпа и подхрани косата.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Това е важно, за да може косата да посрещне зимния сезон в напълно здрав вид. Ако след лятото тя е загубила своята еластичност, блясък и здравина, то е добре да включите продукт за възстановяване и реструктуриране на косъма.

БЕЗ СЕШОАР

Все още температурите позволяват да не го използвате. А ако все пак се налага сешоарът да помогне, то използвайте специални кремове и лосиони, които предпазват косъма.

НОЖИЦИ

Есента обикновено идва с раздвоени, чупещи си и „цъфнали“ крайчета. Най-добрият лек за тях са ножиците. Отстранете не повече от 2 см и използвайте продукти, които заглаждат крайчетата.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар