Да победим главоболието с тези природни методи, които се препоръчват от алтернативната медицина
Здраве

Да победим главоболието с тези природни методи, които се препоръчват от алтернативната медицина

Да победим главоболието се оказва доста трудна задача. Непрекъснато повтарящите се и продължителни главоболия могат да бъдат причинени от някакво заболяване на организма. Но по-често те са провокирани от стреса, безпокойството и свръхнапрежението, на които сме подложени ежедневно. Ето  няколко начина, с които можете лесно сами да си помогнете.

Лесна техника от медитацията за 5 минути да победим главоболието

Главоболието минава с медитация

Според специалистите по китайска медицина много често, когато човек има главоболие, той изцяло се фокусира върху проблема и по този начин го влошава. С отвличане на вниманието от дискомфорта, може да се намали усещането за болка. Има лесна техника от медитацията, която може да бъде от полза и не отнема повече от 5-10 мин. Нарича се „стани наблюдател“ и за да я изпълните, трябва да намерите тихо и спокойно място, където можете да седнете или да легнете, без никой да ви безпокои.

Какво да сторите

Затворете леко очи, отпуснете рамене, започнете да отпускате тялото си и дишайте бавно и дълбоко. След това опитайте да отклоните вниманието си от главоболието и се фокусирайте върху тялото си. Обърнете внимание какво чувстват останалите части от него, усетете го цялото, стигнете чак до връхчетата на пръстите на ръцете и краката. След това обърнете внимание на средата около вас: какво чувате, помирисвате, усещате… Продължете да релаксирате, да дишате дълбоко и да се радвате на спокойствието и тишината толкова дълго, колкото ви допада.

Сложете лед на врата

Прилагането на лед, сложен в памучна кърпа, на врата може да успокои главоболието. Студеното помага да се намали възпалението, което причинява болезнеността. Главата ви трябва да е право нагоре, докато правите ледените компреси.

Изпийте чаша кафе

Главоболие и кафе

Знаете ли, че една чаша с ароматната кофеинова напитка може да ви отърве от досадното главоболие? Американски медици са установили, че кофеинът, който намалява подуването на кръвоносните съдове, може да намали и интензивността и честотата на главоболията. Така че пробвайте да се спасите от неразположението с приятно ухаеща чаша кафе.

Шуслерова терапия с магнезий помага да победим главоболието

За този важен и почти чудодеен минерал е доказано с различни проучвания, че може да намали честотата и остротата на главоболията и мигрените.

Установено е също, че при мигрена нивото му е по-ниско от нормалното. Недостигът на магнезий може да се регулира с помощта на Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат. Сол №7 е известна като болкоуспокояващото средство в Шуслеровата терапия.

Използвайте акупресура – натиск върху определена точка

Масажирайте тази точка

В традиционната китайска медицина акупресурата използва различни точки по енергийните пътища или меридиани на тялото. Според философията на традиционното лечение здравето страда, когато има дисбаланс в енергийния поток – и именно акупресурата спомага за премахването на тези блокажи.

Има няколко акупресурни точки, които се използват за облекчаване на главоболие. Едната е много мощна и се намира в пространството между основата на палеца и тази на показалеца.

Какво да сторите

Натиснете силно въпросната точка – между палеца и показалеца – задръжте 3 сек и отпуснете. Повторете три пъти на дясната ръка, а след това три пъти и на лявата. Този метод помага да се уталожи болка в предната част на главата и в областта на синусите, както и да се отпусне напрежението във врата и главата.

Упражнения

Няколко лесни упражнения, с които да разтегнете областта на шията и раменете, могат да са от полза за успокояване на главоболието. Например: повдигнете брадичка нагоре и после я свалете надолу няколко пъти, завъртете глава наляво и после надясно отново няколко пъти, накрая наведете глава към едното рамо, а после към другото – няколко пъти.

Главоболие и упражнения

Добър вариант е и да легнете по гръб със сгънати крака (коленете да сочат нагоре), а под основата на врата си да поставите хавлиена кърпа, сгъната на руло. Така се разтягат мускулите и се отпуска напрежението в основата на врата.

Чубрицата лекува кашлица, главоболие, подобрява храносмилането и още куп болести! Това са рецептите!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар