Кандидоза – ето как се лекува с билки, пълноценно хранене и подсилване на имунната система
Здраве

Кандидоза – ето как се лекува с билки, пълноценно хранене и подсилване на имунната система

Гъбичките, които причиняват кандидоза (вид гъбична инфекция), обичайно присъстват в червата ни. Те обаче са в минимално количество, като размножаването им е възпрепятствано от нашата имунна система и микрофлора.

Кандидоза

Причината за кандидозата са гъбички, наречени кандида и най-вече кандида албиканс. Прираст на кандида албиканс се случва, когато отслабнат защитните сили на организма или при наличие на други заболявания. Диабетът например води до дисбаланс между добрите и лошите бактерии в чревната микрофлора. Този дисбаланс предизвиква не само вагинална инфекция, но има и други последствия: Кандида албиканс произвеждат вторични продукти, които попадат в кръвообращението и предизвикват най-различни симптоми по цялото тяло, тъй като имунната система се опитва да ги атакува. Чести признаци за това са изтощение, подуване, образуване на газове, диария и/или запек, упорити инфекции на пикочния мехур, разстройства в менструалния цикъл, алергии, чувствителност към химикали и дори депресия.

От какво се увеличава

Следните фактори са сред най-рисковите и често срещани предпоставки за нежелан прираст на Кандида албиканс: честа употреба на антибиотици, орални контрацептиви и/или стероиди; прекаляване със сладкиши; алкохол; хроничен стрес; диабет; отслабена имунна система.

Как да се лекуваме?

Чесън

Рецепта 1 – за пиене при кандидоза

Фитонцидите, съдържащи се в лука и чесъна, предотвратяват възпроизводството на гъбичките и увеличават имунитета.

Трябва да изцедите сок от лук или чесън и да пиете три пъти на ден след храна. Сокът от лук или чесън се разрежда с вода в съотношение 1:1. Прави се по следния начин: Една глава чесън се настъргва на ситно ренде и се прецежда през двоен тензух. Една супена лъжица от този сок се разрежда с една супена лъжица вода и се пие.

Рецепта 2 – за вагинална кандидоза

Направете следния разтвор – 5 супени лъжици сода бикарбонат сипете в леген с 5 литра вода. Сложете и 5 чаени лъжички йод. Седнете в този разтвор за 20 минути.

Разтворът на сода бързо отстранява острите симптоми, тъй като алкалното вещество разрушава гъбичките. Тези бани правете три пъти на ден в продължение на поне две седмици. Ако имате гъбички на краката, киснете и тях по 20 минути всеки ден в такъв разтвор.

глухарче при кандидоза

Рецепта 3 – отвара от корени на глухарче

Вземете сушени корени от глухарче и направете отвара от 2 супени лъжици билка в 500 мл вода. Вари се 2 минути и се оставя да изстине. Прецежда се и се разделя на три части, които се приемат през деня 10 минути преди храна.

билки

Рецепта 4 – отвара с корени от пелин

Вземете сушени корени от сладък пелин (Artеmisia annua) и направете отвара от 2 супени лъжици билка в 500 мл вода. Вари се 2 минути и се оставя да изстине. Прецежда се и се разделя на три части, които се приемат през деня 10 минути преди храна.

Рецепта 5 – отвара от сушени листа на коприва

Вземете сушени листа от коприва и направете отвара от 2 супени лъжици билка в 500 мл вода. Вари се 2 минути и се оставя да изстине. Прецежда се и се разделя на три части, които се приемат през деня 10 минути преди храна.

Бъдете здрави!

Рецепти за лечение с листата на ореховото дърво – кога се берат и как се приготвят

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар