Натурална хума за ставите, за стомаха и за кръвта – рецепти и съвети за използване
За красотата Здраве

Натурална хума за ставите, за стомаха и за кръвта – рецепти и съвети за използване

Натурална хума има свойството да прочиства организма и да лекува рани. Може да се използва както за пиене, така и за мазане.

Още в Древен Египет използват хума срещу различни болести, както и за обезмирисване на трупа при балсамирането.

Натурална хума различни цветове

Хумата е природен материал, който е резултат от дългия процес на ерозия на гранитните скали под въздействието на атмосферните условия – вода, кислород, въглероден газ… Различните цветове на хумата се дължат на съставки като варовик, железен окис или магнезий, които се свързват с молекулите на силиция в гранита и придават зелен, червен или бял нюанс.

Зелена натурална хума за ставите

Тя е идеално природно средство за раздвижване на скованите стави. Това се дължи на богатото й съдържание на силиций – елемент, който поддържа костите и подобрява еластичността на сухожилията. Чрез компрес през кожата проникват минерали и олигоелементи, които се фиксират върху тъканите и ги минерализират.

Зелената хума успокоява при мускулна треска, болезнен кръст, навяхване или хематом.

Начин на употреба: Изсипете зелената хума в стъклен съд и добавяйте постепенно вода до образуване на хомогенна гъста каша. Намажете директно болезненото място или нанесете кашата върху чист памучен плат и увийте с него зоната. Задръжте компреса, докато хумата засъхне, но не чак до образуване на кора.

ВНИМАНИЕ!

Не поставяйте зелена хума върху кървяща рана или върху силнораздразнена кожа, преди първо да сте дезинфекцирали мястото.

Бяла натурална хума за стомаха

бяла натурална хума

Тя е богата на силиций и алуминий, но съдържа по- малко олигоелементи от зелената хума. Може да бъде много полезна при храносмилателни проблеми и чувствителни черва. Използва се за 3-4-седмично лечение – срок, за който ефикасно може да абсорбира и изхвърли отровите от организма чрез изпражне­нията. Бялата хума е напълно природен продукт, който не дразни стомаха и не предизвиква запек.

Начин на приложение: Пригответе си воден разтвор от бяла хума с 2 ч.л. прах за 1 чаша. Разбъркайте добре, изчакайте хумата да се утаи на дъното на чашата и пийте само избистрената течност сутрин на гладно.

ВНИМАНИЕ!

Никога не използвайте пластмасова или метална лъжичка, когато отмервате хумата, тъй като йоничните взаимодействия променят действието на продукта. Нужна ви е дървена лъжичка, а чашата трябва да е стъклена.

Водният разтвор от бяла хума се пие на разстояние от приема на лекарства, защото затруднява усвояването на лечебните молекули от червата и изхвърля част от тях с изпражненията.

Червена натурална хума за кръвообращението

червена натурална хума при разширени вени

Тя съдържа голямо количество железни окиси, което обяснява червения й цвят. В състава й освен това има силиций, магнезий, калций и калий. Основното свойство на червената хума е, че стимулира кръвообращението и така облекчава разширените вени, но също свива и разширените капиляри по лицето.

Начин на приложение: Смесете червена хума с минерална вода до образуване на гъста, а не течна каша. Нанесете върху болезнените разширени вени, увийте крака с чиста кърпа и оставете компреса да действа цяла нощ.

ВНИМАНИЕ!

Възможно е да сбъркате червената с розовата хума, която представлява смес от червена и бяла хума и е предназначена по-скоро за деца и бебета. Розовата хума не притежава същите свойства като червената. Тя се използва главно за раздразнена лигавица и чувствителна кожа.

натурална хума, направена на каша за мазане

Полезни съвети:

Купувайте хумата най-вече в аптеките и био магазините. На етикета трябва да пише, че е 100 процента натурална, сушена на слънце, без консерванти и синтетични добавки, които биха могли да я направят алергенна.

Хумата се продава на прах или вече като готова каша. На прах можете да я използвате както за пиене, така и за компреси и маски за лице.

Готовите маски са практични, но в някои от тях има добавени парфюми и консерванти, които са неподходящи за чувствителната кожа.

Напукани пети – лечение с народни средства – билки, мед, масла, лук и още…


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар