Полезни съвети за варене на царевица, лесно почистване на душ и идеално изпрани дрехи в пералнята
Семейство, дом, празници

Полезни съвети за варене на царевица, лесно почистване на душ и идеално изпрани дрехи в пералнята

Тези полезни съвети могат да послужат на всяка домакиня, стига да се интересува от тях. Лесното варене на царевица или идеално изпраните дрехи в пералнята не вълнуват всяка жена. Но за тези, които искат да живеят по-лесно и удобно, предлагаме нашите лесни трикчета.

полезни съвети как да сварим бързо царевица

Как да сварим царевица (на кочан) за 5 мин

Ако нямате търпение или пък Време да сварите царевицата в тенджера с вода, предлагаме ви по-лесен вариант, но еднакво Вкусен с традиционния! Обелете царевицата, изчистете я от „косата“, загърнете я във влажна салфетка (намокрена с вода и изстискана леко). Гответе в микровълнова печка за 5 мин на максимална сила. Изчакайте да изстине, махнете салфетката и намажете с масло отвсякъде сварената царевица. Пожелание я посолете.

полезни съвети – измиване на душ с оцет

Почистете лесно душа с пликче с оцет

За да премахнете налепите от главата на душа, вържете около него (може да закрепите с ластик) найлонов плик, пълен с оцет. Нека престои така една нощ. И на сутринта ще си имате чисто нов душ!

Тайни за идеално изпрани дрехи в пералнята

-Добре е пералнята да се пълни не догоре, а на около 80% от обема й. Ако е пълна с дрехи до краен предел, то те няма да се изперат качествено, а ако я оставите да се „върти“ с много по-малко дрехи от реалния й капацитет, рискувате да увредите дрехите.

– Добре е да перете с вода, загрята на 40-60 градуса. Ако е по-студена, тя няма да убие вредните бактерии по чаршафи и кърпи например и да премахне петната по дрехите. Ако е по-топла, рискувате да увредите тъканите.

полезни съвети за пране в перална

– Ако препаратът прави кърпите твърди, използвайте бял оцет. Добавете 85 г от него при изплакването и той ще направи тъканите меки и ще премахне следите от прах за пране по тях.

– Ако по тъканите има пресни петна, от мазнина, наръсете първо нацапаните места с изкуствен подсладител или нишесте, и след това ги сложете да се изперат.

– Зацапвания от кафе и вино ще премахнете, като накиснете дрехите предварително за един час в солена вода – на литър вода добавете по 1 с. л. сол. След това изперете дрехите.

– За предпочитане е да сушите прането си навън на въздух и слънчева светлина, но ако използвате сушилня, пуснете в нея топка за тенис, така кърпите ще са меки и пухкави след изсушаването им.

Бъдете здрави и усмихнати!

Хитринки в кулинарията, които знаят само най-опитните домакини!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар