Корени от глухарче – отварата помага срещу рак, болести на черния дроб, бъбреците и панкреаса
Здраве

Корени от глухарче – отварата помага срещу рак, болести на черния дроб, бъбреците и панкреаса

Хората все още изскубват от градините си корени от глухарче, но това се оказва изключително неправилно. Учените вече имат доказателства за неговите безценни качества, които лекуват редица болести.

Корени от глухарче

Ценен състав

Корени от глухарче помагат на тялото да разгражда мазнините, стимулират черния дроб и изхвърлянето на токсини. Освен това глухарчето е билка, с която лекуват болести на черния дроб, бъбреците и панкреаса. То е богато на фолати, магнезий, фосфор, мед, калций, желязо, калий и манган, а също на витамини А, С, Е, К и В6, тиамин и рибофлавин.

Корени от глухарче

Изследвания и противопоказания

Многобройни клинични изследвания потвърждават, че коренът на глухарче в онкологията е много ефективен. Той е в състояние да унищожи неинвазивните ракови клетки. Също така е много полезен за предотвратяване на метастази (разпространението на раковите клетки). Освен това, екстрактът му помага за значително намаляване на размера на раковите тумори.

При някои хронични заболявания трябва да се приема с внимание. Това са: възпален жлъчен мехур, сериозни стомашно-чревни нарушения, проблеми с пикочния мехур.

Корените трябва да се събират преди глухарчето напълно да узрее и да се появят жълтите му цветове. Освен това трябва да изберете екологично чист район, за да събирате корените. След като ги извадите, отстранете най-долните тънки филизи и оставете само дебелата част. Отстранете листата и половин сантиметър от горната част на корените, измийте ги много добре и ги нарежете на кубчета. Сушете на проветриво и хладно място и внимавайте да не мухлясат. След като са достатъчно изсъхнали, можете да ги ползвате за отвара.

Приготвяне на отвара от корени на глухарче

В 300 мл вода се слага 15 грама сушен и надробен корен от глухарче. Вари се 5 минути, престоява 1 час под капак, прецежда се, разделя се на три и се пие три пъти на ден 15 минути преди хранене.

Отвара от корените на глухарче

Добавяйте този корен към смутита, супи, ястия, салати. Започнете деня със здравословна напитка от течен екстракт от корени на глухарче. Освен това можете да взимате и капсули като хранителна добавка.

Бъдете здрави!

Ето я и рецептата за така наречения „мед“ от глухарче и защо всъщност това не е мед

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар