Безвредна напитка, която ни пази от болести е новият хит! Наричат я черна лимонада – вижте как се прави и защо помага
За красотата Здраве

Безвредна напитка, която ни пази от болести е новият хит! Наричат я черна лимонада – вижте как се прави и защо помага

Тази безвредна напитка е с напълно натурални съставки и доказано ще ви помогне да се отървете от отровите в тялото. Наричат я черна лимонада, защото се прави с активен въглен и има черен цвят. Като се има предвид колко много е токсична средата, която ни заобикаля, не е чудно, че напитката е харесала на много хора. Предлагаме ви тази рецепта, която е с природни и напълно безвредни съставки.

Някои токсини не се изхвърлят лесно и тялото има нужда от малко помощ да ги избута навън. Това става с прием на едно нещо, за което вероятно сте чували, че избелва зъбите и се взема при ядене на развалена храна. То не е храна, а изгорено дърво. Да, говорим за активния въглен.

Безвредна напитка – черна лимонада

Що е то?

Това не са въглищата, които правят жар, за да печете месо на скара. Това не са и бучките пепел, които остават в камината. Активният въглен е със специално подбрани нетоксични съставки и се прави от черупки на кокосови орехи, костилки от маслини и торф. Всичко това изгаря бавно на силен огън, за да освободи в пушека вредните остатъчни продукти на горенето. Това, което остава, са чист въглерод и някои хранителни вещества. Нарича се „активен“, защото въглеродът е окислен на пара или с горещ въздух, така че кислородните молекули да запълнят пространствата между въглеродните. След цялостното изгаряне активният въглен се надробява на прах.

Безвредна напитка с активен въглен

Защо прочиства?

Активният въглен прочиства тялото, като абсорбира токсините. Тъй като въглеродният атом е електрически натоварен, той привлича свободните атоми и се свързва с тях. Много от токсините са именно свободни атоми (на хлора, на тежките метали и др.) и след като те образуват съединение с въглерода, лесно се изхвърлят от тялото.

Активният въглен няма вкус, няма мирис, но е зърнест и оставя усещане, че ядеш пясък. Използва се от стотици години за прочистване на стомаха от развалена храна и се смята за най-ефикасното единично средство срещу повечето видове отравяния. Отдавна се използва и за пречистване на вода, както и като антидот. През 1813-а един френски химик и през 1831 г. друг френски химик изпиват съответно по 5 г арсен и стрихнин, смесени с активен въглен. И двамата оживяват. (Що за хора са били френските химици през XIX век!) Оттогава активният въглен е наличен във всяка лекарска чанта за спешна помощ. Спасява, ако се приеме до 2 часа след натравянето.

Той почиства и външно, защото действа на кожата като ексфолиант и има приложение в козметиката. Ефикасен е и при диария, както и за диализа на кръвта, тъй като филтрира пикочната киселина. Ако се посипе на четката вместо паста за зъби, избелва емайла, тъй като с него се отмиват микробите и зъбната плака. Активният въглен веднага абсорбира фъстъчените белтъци и е най-бързото средство за справяне с тази, а и с други алергии.

Без допитване до лекар той не бива да се приема, ако се пие някакво – каквото и да е! – лекарство, тъй като ще абсорбира и него. Не бива да се пие и от бременни и кърмачки. Редовен прием не се препоръчва, защото „много гот не е гот“, ако прекалите може да си докарате запек.

Лимони, активен въглен

Ето и рецептата за прочистващата напитка

Приготвя се от активен въглен в 1-литрова кана, за да се изпие на 4 пъти през деня за 10 дни. Не бива лимонадата да се пие повече от 10 последователни дни, макар че човек се чувства значително по-добре през първите един-два дни. След това се проявяват симптомите на детоксикацията, наречени реакция на Херксхаймър. Те са подобни на грипа, но не бива да будят тревога. Това е сигнал, че организмът се очиства от отровите.

Можете да повторите пак прочистването след 6 месеца.

Освен с ефекта на активния въглен тази напитка е полезна и заради лимоновия сок, който алкализира тялото и го снабдява с витамини. Кленовият сироп се добавя за вкус и заради богатото съдържание на минерали. Розовата хималайска сол пък осигурява натрий и други електролити.

Съставки

4 чаши трапезна вода от магазина (не минерална) или обикновена вода от чешмата

1/2 чаша прясно изцеден сок от лимон

1/4 чаша кленов сироп

1 ч.л. (или 3-4 капсули) активен въглен

Щипка хималайска сол

Лед по желание

Активен въглен и лимонов сок

Инструкции за приготвяне на безвредна напитка

Изцедете сока на 2-3 лимона или ги направете на пюре в блендера. (Тогава ще поемете и фибрите им).

Изсипете сока или пюрето в кана.

Ако активният въглен е на капсули, леко ги стиснете и ги развийте, за да се отворят и изсипете съдържанието им в каната.

Добавете другите съставки в каната и разбъркайте добре.

Дръжте лимонадата в хладилник. Издържа 5 дни.

Разбърквайте добре преди пиене, тъй като активният въглен се утаява.

Пийте по 1 чаша на гладно 1 час преди хранене, а вечер и преди лягане – 4 пъти на ден.

Вероятно ще забележите, че изпражненията ви са почернели. Така е, защото активният въглен не се абсорбира от тялото, пише в-к Здраве без лекарства.

Безвредна напитка – черна лимонада

Забележка:Тази рецепта се предлага във вариант с вода, филтрирана чрез обратна осмоза. Така водата става вредна, според СЗО (Световната здравна организация).

Детоксикацията – лесна и полезна – ето как се прави без драстичен глад

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар