Стихове от Павел Матеев – пак имаме удоволствието да ги четем!
Култура, творчество Любопитно и забавно

Стихове от Павел Матеев – пак имаме удоволствието да ги четем!

Съвсем топла нова книга със стихове от Павел Матеев можем да намерим на книжния пазар. Който е чел първата му стихосбирка „Облачна душа“ ще остане очарован от израстването на автора. Този път стихосбирката „Отново те сънувах“ ни показва разгръщането на таланта му.

Стихове от Павел Матеев – книгата и автора

Читателите ще опознаят по-добре поезията на Павел Матеев, защото книгата съдържа доста стихотворения, пропити от малките и големите неща в живота. Много нежна поезия, изписана с мяра и великолепен изказ.

Стихове от Павел Матеев – Откъс от „Отново те сънувах“

Четейки стиховете не може да не забележим силното и точно предаване на чувства с особено внимание към думите и римите.

Откъс от стихотворението „Бъди моя“

Павел Матеев с поезията си успява да ни каже толкова, колкото и остава неизказано. Стихотворенията в тази книга, всички заедно, а и всяко по отделно успяват да ни покажат не толкова действия, а повече преживявания, състояния и отношения на лирическия герой с любимата му.

Откъс от „Крадец на целувки“

Стиховете на Павел Матеев имат някаква въздействаща магия, която много трудно можем да срещнем в други произведения на днешните поети. В тях има едно спокойствие, въпреки изказаните дълбоки чувства. Четеш казаното и усещаш премълчаното, а те са с еднаква тежест.

Откъс от „Остров“

Стиховете в книгата „Отново те сънувах“ са истински красиви. В тях има толкова фино усещане за думите, че образите стават истински пред нас.

Откъс от „Затвори очи“

Най-голямата сила на поезията винаги е било и ще бъде силното въздействие. Начинът, по който откриваме себе си в думите, които се леят. Когато четем тези стихове, спомени и факти от живота ни изникват като моментна снимка. Някакъв жест, мисъл или среща, която сме преживели.

Стихове от Павел Матеев

Не пропускайте да си закупите и прочетете тази стихосбирка, иначе животът ви няма да е пълен. Със сигурност ще останете с усещането, че нещо ви липсва.

Книгата #ОтновоТеСънувах може да бъде намерена в книжарници Хеликон или да бъде поръчана онлайн от този линк:

Стихосбирката „Отново те сънувах“

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар