По-здраво сърце ще имате, ако използвате тези натурални средства
Здраве

По-здраво сърце ще имате, ако използвате тези натурални средства

Как да имаме по-здраво сърце с помощта на обикновени натурални средства и да не се тъпчем с лекарства, които имат безброй странични ефекти. Ето нашите съвети. 

по-здраво сърце със зеленолистни

Понижете „лошия“ си холестерол със зеленолистни зеленчуци

Консумацията дневно на половин чаша марули, кейл и други подобни зеленчуци може да намали стойностите на LDL холестерола ви с 16%. Това понижение е достатъчно, за да намалите личния си риск от развитие на сърдечни заболявания с 25% – сочи публикация в Current Pharmacological Design. Зеленолистните зеленчуци са много богати на каротеноиди, които помагат на черния дроб да поддържа в по-здравословни за организма нива продукцията си на на „лош“ холестерол.

Повишете „добрия“ си холестерол с яйца

Увеличаването на нивото на HDL холестерола чрез хапването на 1-2 яйца дневно може да намали личния ви риск от сърдечни заболявания с цели 40%! Според датски учени жълтеникавият пигмент в жълтъците подтиква черния дроб да произвежда HDL холестерол. Като с посочената дневна консумация нивата му за 6 седмици се повишават с 10%.

Освен това, три други скорошни изследвания сочат, че консумацията на 1-2 яйца дневно може да доведе до понижаване на кръвното налягане. И то е толкова ефикасно, колкото и ниска доза АСЕ-инхибитори. Това е заради пептидите в яйцата, които помагат за отпускането на стените на артериите.

по-здраво сърце с хранителна добавка коензим Q10

Пийте хранителна добавка коензим Q10 за намаляване на кръвното налягане

Тялото ни е създадено така, че да си произвежда само коензим Q10 – хранително вещество, което поддържа сърцето силно, а артериите – отпуснати. Но след 45 години производството на коензим Q10 спада с около 57%, сочи специално проведено изследване на University of Connecticut (Университета в Кънектикът). Решението според учените е във взимането като добавка на 100 мг коензим Q10 дневно. Това е толкова успокояващо за артериите, че ще спомогне за нормализиране на високото кръвно налягане. Така ще се намали рискът от сърдечно-съдови заболявания наполовина.

Важно! Винаги се консултирайте с личния си лекар за приема на каквито и да е хранителни добавки!

Намалете стреса с йога

Една сесия упражнения от йога намалява нивата на разрушителните стресови хормони в кръвообращението с 25%. Същевременно понижава тревожността, безпокойството и усещането за фрустриране до 4 часа след заниманията. Ползите за сърцето са подобни на това да бъдат спрени цигарите. Да отделите 20 мин. дневно за йога, означава да намалите личния си риск от сърдечно заболяване с 35%, твърдят експерти

Подправки, полезни за сърцето

Предпазете се от опасни съсиреци с помощта на подправки

Най-полезни са чесън, лук, люти чешлета, кориандър, черен пипер. Десетки проучвания доказват, че съставките, които присъстват в тях помагат срещу образуването на опасни съсиреци в сърдечните артерии. Според едно изследване малко чесън и лук, заедно с 1/2 ч. л. сухи подправки или 1 с. л. свежи билки, може да намалят личния риск от инфаркт с 22% или повече.

Есенните вируси може да засегнат тежко сърцето

Вирусните инфекции са истинско предизвикателство за хората със сърдечно-съдови заболявания. Техният организъм се бори и с висок холестерол, кръвно или аритмия. Тези пациенти често получават ритъмни нарушения при заболявания от настинка или грип.

При сърдечни спазми и леки прескачания на сърцето болните се повлияват много добре от приема на Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат. Може да се вземат до 8 таблетки от солта наведнъж, като се поставят под езика или се пият, разтворени в чаша топ ла вода. През есенно-зимния сезон приемайте тази комбинация:

Шуслерови соли: №3 сутрин, №6 на обяд и на №7 вечер, по 3 табл. от всяка сол за 4-6 седмици и винаги в епидемични периоди.

Това е важно за имунитета при сърдечно-болните.

по-здраво сърце със зеленчуци и домати

Туширайте проблемите с домати

Независимо дали ги консумирате в салата, сос или супа, хапвайте повече домати. Те са богати на каротеноиди и това намалява риска от сърдечни проблеми с 35% или повече! Според британско изследване хора, които ядели домати всеки ден, намалили с 0,4 нивото на триглицеридите си.

Освен това, според друго проучване, дневната консумация на 1 чаша сурови или готвени домати смъква нивата на общия холестерол толкова ефикасно, колкото и статините.

Сърцето – нашият живот зависи от здравето му! Направете тези малки промени, за да имате по-здраво сърце!

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар