Банофи пай с банани – удоволствие за небцето и за очите – вижте как се прави – съвсем лесно е!
Готварство

Банофи пай с банани – удоволствие за небцето и за очите – вижте как се прави – съвсем лесно е!

Банофи пай с банани като опитате, ще забравите за всички други подобни десерти. Това че изглежда красив, само допълва очарователното му присъствие на масата. Направо не ви се иска да го разваляте с ядене, но си заслужава. Никак не е труден, опитайте и вие.

Банофи пай с банани

Съставки

35% заквасена гъста сметана – 500 гр

Захар пудра – 3 ч.л.

Бисквитки ронливи – 300 гр

Варено кондензирано мляко – 300 гр (или гъста сметана със захар)

Банани – 3 броя.

Масло – 150 гр

Инструкции

Банофи пай с банани

Натрошаваме бисквитите на ситни трохи, добавяме разтопеното масло и омесваме добре. Натискаме тестото на дъното на тавичката (с диаметър 22-24 см) и повдигаме отстрани (като на снимката).

Банофи пай с банани

На получената основа изсипваме вареното кондензирано мляко. Имайте предвид, че то е достатъчно сладко, така че не е нужно да се добавя захар. Върху него слагаме нарязаните банани. Ако не можете да намерите варено кондензирано мляко (което на руски е „вареное сгущенное молоко“) – последвайте този линк или имате два варианта:

1 вариант – купувате обикновено кондензирано мляко и го варите два часа на водна баня.

2 вариант – използвате гъста сметана, в която добавяте захар, но в този случай пластът няма да е с карамелен цвят. За да получите карамелен цвят, добавете кафява захар.

Банофи пай с банани

За следващия пласт разбиваме сметаната с пудрата захар и разпределяме отгоре, както е показано на снимката. Поставяме така направения банофи пай в хладилника, за да може кремът да добие стабилна форма и пясъчната основа да се втвърди.

Банофи пай с банани

При сервиране можете да украсите с шоколадови пръчици или натрошени бисквити, ядки и друго по ваш избор.

Източник: elisheva.ru

Шоколадово руло с банан – вкусно и красиво!

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар