Проблеми с апетита, подут корем и газове, безсъние, гъбички – това са билкови рецепти за тези неразположения
Здраве

Проблеми с апетита, подут корем и газове, безсъние, гъбички – това са билкови рецепти за тези неразположения

Проблеми с апетита, подут корем и газове има от най-различно естество. Може да губите апетит след боледуване или на психическа основа. Подутият корем е сигнал, че нямате добро храносмилане. Каквато и да е причината, вземете мерки навреме да се храните редовно, дори да е по малко, но често. Освен това можете да си помогнете с тези билкови рецепти.

Проблеми с апетита

Как да подобрите апетита?

Редица билки действат стимулиращо за апетита. Пример за това е девесилът. Освен, че ще събуди желанието за хранене, той засилва храносмилането, действа газогонно и има противомикробна активност. Полезното действие на бил ката се дължи главно на съдържащото се в нея етерично масло. Приема се още при виене на свят, болки в стомаха и червата, припадъци, хистерия, усилва отделянето на сокове в жлъчката. Можете да си приготвите запарка с 2 супени лъжици от стръковете в 0,5 л вода. От корените и коренището пък се приготвя следната рецепта: 1 супена лъжица да ври 10 минути в същото количество вода. Прочетете още съвети и рецепти в тази статия за подобряване на апетита.

При безсъние

Тези, които страдат от безсъние трябва 30 мин. преди лягане в леглото да пият 1 ч.ч. хладка вода, в която има разтворена 1 с.л. мед. След една седмица сънят се оправя. Добре е да вечеряте ориз. Той е богат на скорбяла, а това повишава изработката на серотонин – хормона на щастието.

Против гъбички

гъбички

Вижте как се провежда лечение на гъбички в тази статия.

За да е успешно лечението на гъбичките, трябва обезателно да дезинфекцирате както чорапите, така и обувките по следния начин.

Обработвайте обувките с памучен тампон, напоен с разтвор на оцетна киселина. Първо изтрийте обувките отвън. След това напоения тампон сложете вътре в обувката. Нека остане там цяла нощ. На сутринта проветрете обувките и ги изтрийте с нишадърен спирт, за да се премахне миризмата на оцет. Преварявайте бельото и чорапите си в продължение на 20 мин. в 2-процентен разтвор от вода, сапун и сода. След това изглаждайте с ютия. Дезинфекцирайте ножичките за маникюр със спирт.

Копър и семена кимион

Против газове и подуване на корема

Рецептата е лесна за изпълнение и много ефикасна. За целта са необходими семена от копър – 50 г, риган, лайка и кимион – по 30 г. Смесват се добре. След това се взема 1 с.л. от сместа и се запарва в 200 мл вряла вода. Пие се половин чаша два пъти дневно 15 минути преди хранене. Още на третия ден газовете ще изчезнат.

Бъдете здрави!

Натурална хума за ставите, за стомаха и за кръвта – рецепти и съвети за използване

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар