Две съставки, които отблъскват вирусите – ето кои са те и как да ги използваме
Готварство Здраве

Две съставки, които отблъскват вирусите – ето кои са те и как да ги използваме

Две съставки има, с които можете да се избавите от вирусите, които ни атакуват есента и зимата. Те са мощни стимуланти на имунната система и са познати на всички. Препоръчват се от всички специалисти по природна медицина.

Това са канела и черен пипер.

канела

Канелата винаги трябва да използвате, особено в сезона на простудите, кашлиците, гаденето, диарията и при още много други неразположения. Тя е полезна и при диабетици, защото намалява нивата на кръвната захар.

Използвайте като ръсите с нея десертите си, добавяйте към чай или си сварете компот от дюли и го изпийте с една лъжица мед и една канела.

черен пипер

Черен пипер трябва да добавяте към ястията си, защото той подобрява храносмилането, убива бактериите, които ни разболяват. Освен това много помага при кашлица, защото чисти бронхите и е богат на антиоксиданти.

Комбинирайте канелата с тиква, ябълки, червени боровинки, а черен пипер със сладки картофи е просто незаменимо антивирусно ястие. Него можете да го добавяте към всяка вкусна яхния.

По това време температурата се променя много – сутрин и вечер е доста хладно, а през деня става горещо. Така започва да играе кръвното, да боли главата, ставите. Може да се чудите защо нямате настроение, но това е свързано с времето. Затова трябва да наблегнем на храните, които повдигат настроението ни – прочетете в тази статия за храните, които ни правят щастливи.

Две съставки ни предпазват от болести

Недейте да се тъпчете с хапчета за щяло и нещяло, защото няма никаква полза. С тях само ще притъпите симптомите, но няма да се почувствате по-добре, а само ще добавите още проблеми. Взимайте само лекарства, без които не можете да живеете.

Не подценявайте храненето. Яжте здравословните плодове и зеленчуци, за да набавите на организма си необходимите витамини и минерали. Почивайте във всяка свободна минута, като сядате и повдигате крака. Непременно трябва да се наспивате и да се разхождате на чист въздух.

Бъдете здрави!

Куркумата и златното мляко, приготвено от нея има силен противовъзпалителен ефект – вижте как се прави и за какво помага

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар