Хъркащите хора вече имат спасение с тази напитка – рецепта и как да се пие
Здраве

Хъркащите хора вече имат спасение с тази напитка – рецепта и как да се пие

Цели 75% от хъркащите хора имат и сънна апнея, което ще рече, че често, но за кратко спират да дишат, докато спят. Апнеята е опасна за сърцето и може да доведе до внезапна смърт по време на сън.

Съставки за хъркащите хора

Хъркането има и комична страна, но всъщност е неприятно и даже опасно. Някои хъркат толкова силно, че се будят от шума, освен дето другият в леглото не мигва цяла нощ.

Хъркане се получава, когато въздухът от дробовете минава през отпуснатите тъкани на гърлото и те вибрират с дразнещ шум при всяко издишване. Хърка се и заради наличие на слуз и възпаление в носа, заради което ноздрите са стеснени и въздухът излиза от тях със свирене. Този проблем отчасти се преодолява с капки за нос, но те са опасни и по- добре да се избягват.

Най-добрият начин да си прочистите синусите и дихателните пътища е, като подхраните слузестите тъкани в тях с една вкусна напитка.

Хъркащите хора са вредни за околните, но и за себе си

Съставки:

1/4 лимон

Корен джинджифил (5 см)

2 ябълки

2 моркова

Приготвяне

Почистете съставките. Обелете джинджифила и го нарежете на тънки парчета. Нарежете морковите, ябълките и лимона и им махнете семките.

Смелете всички съставки в блендер. Направете това веднага преди да го изпиете.

Изпийте този нектар час-два преди лягане. Ако е твърде силен, добавете му лъжичка мед. Необходимо е постоянство, пийте напитката поне половин година всяка вечер.

Как действат съставките

Лимонът е твърде кисел за ядене, но именно с това помага слузта да се оттече от синусите и те да се отпушат.

Джинджифилът действа срещу възпалението и има антибиотичен и обезболяващ ефект. Прочиства носа и гърлото от секрети при настинка и грип.

Ябълките съдържат плодова киселина, която отпушва и най-задръстения нос. На певците се препоръчва да ядат ябълки всеки ден, за да прочистват гърлото си от секрети, без обаче да го подсушават. Така гласът им е чист, но не дрезгав.

Морковите са богати на витамин А, който укрепва лигавицата на слузестите мембрани в носа, устата и гърлото. Този витамин в съчетание с витамините С и Е предпазва от дихателни инфекции и рак на белия дроб.

Напитка за хъркащите хора

Хъркането е резултат и от пушене, пиене на алкохол, ядене на преработени продукти и прием на препарати за отпускане на мускулите.

Вземането на топъл душ вечер преди лягане също помага срещу хъркане. Полезно е и да имате чаша вода на нощното шкафче, която да изпиете по някое време през нощта. Тя ще попречи на секрета в гърлото и носа да се сгъсти и да стане лепкав и той по-лесно ще се оттича.

Бъдете здрави!

Хъркането е опасно и може да доведе до сърдечносъдови заболявания, рак, депресия и еректилна дисфункция – ето как да се справим

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар